08.07.2020-15:48 (Son Güncelleme:08.07.2020-15:44)

Vizesiz Cibuti Turu

Vizesiz Cibuti turu yapmak için hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahibi olmanız gerekiyor. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları 3 aya kadar vizeden muaf tutulmaktadır. Umuma mahsus pasaport hamillerinin ise vize alması gerekiyor.

Cibuti'yi ziyaret etmeden önce sarıhumma, hepatit ve tetanos aşılarını yaptırmanız önem taşıyor. Ülkede sıtma ve aids hastalıkları da çok yaygın olduğundan dikkat edilmeli. Şebeke suyu temiz olmadığı için kapalı suların kullanılması tavsiye edilir.

Cibuti, kuzeyde Eritre, batıda ve güneyde Etiyopya, Güneydoğu'da Somali ile sınır komşusudur. Ülke sıcak ve kuru bir iklime sahiptir. 27 Haziran 1977 tarihinde bağımsızlığını ilan ederek Fransa'dan ayrılmıştır.

Cibuti ülkesi genellikle köpek balıkları ile gündeme gelmektedir. Köpek balıkları ve salgın hastalıkların fazla olmasıyla tehlikeli gibi görünse de gezip görülmesi gereken güzel yerlerde barındırıyor. Peki Cibuti'de gezilmesi gereken yerler nerelerdir? Gelin birlikte bakalım...

Moucha Adası

Vizesiz Cibuti turu içinde yer alması gereken Moucha Adası Tadjoura Körfezi’nin ortasında bulunuyor. Başkentten feribot ile 10 15 dakika kadar bir sürede ulaşılabilir. Bu adada yalnız 20 kişi yaşıyor. Ada üzerinde kalabileceğiniz sadece 1 tane otel var. Genellikle dalış yapmak için tercih edilmektedir. Burada büyüleyici mercan resifleri ve balina köpek balıklarıyla yüzebilirsiniz.

Assal Gölü

Assal Gölü, Deniz seviyesinin yaklaşık 150 metre altında yer almaktadır. Afrika'nın en alçak noktası olarak bilinir. Assal Gölü, dünyanın en tuzlu göllerinden bir tanesidir. Bu nedenle beyaz elmas olarak da anılmaktadır. Burada tuz kütlelerinin oluşturduğu harika manzara fotoğrafçılar için en güzel seçeneklerden bir tanesi olacaktır.

Kempinski Sarayı

Kempinski Sarayı, ülkenin başkenti ve en büyük şehri, ülke ile aynı ismi taşıyan Cibuti şehrinde bulunuyor. Tarihi oldukça eskiye dayanan bu saray günümüzde otel olarak kullanılmaktadır. Turistler tarafından oldukça fazla tercih edilmektedir.

Cibuti Halk Sarayı

Cibuti Halk Sarayı ülkenin özgürlüğünün sembolü olarak inşa edilmiştir. Cibuti ülkesinin bağımsızlık mücadelesini gözlerinizle görmek ve hissetmek için bu sarayı ziyaret edebilirsiniz.

Day Forest Milli Parkı

Burada birçok farklı bitki ve canlı türüne rastlayabilirsiniz. Muazzam güzellikte çiçekleriyle huzur dolu bir ortam sunmaktadır.

Abbe Gölü

Abbe gölü, Cibuti ile Etiyopya sınırı arasında bulunmaktadır. 450 km²’lik alanı kaplayan tuz gölünün 110 bin metrekarelik bölümü tamamen tuz ile kaplıdır. Cibuti'ye giden turistlerin ziyaret listelerinde genelde ilk sırada bulunuyor.

Hamoudi Camii

Hamoudi Camii, ülkenin başkenti cibuti’de bulunmaktadır. 1906 yılında Hacı Hamudiye tarafından inşa edilen bu cami ülkenin en eski camisidir. Yaklaşık 1000 kapasiteli olan bu cami mimarisi ile görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Khor Ambado Plajı

Ülkenin en popüler yeri olan Khor Amboda Plajı Tadjourah Körfezi'nin kıyısında bulunuyor. Vizesiz Cibuti turu içinde mutlaka yer alması gereken bu plaj, Fransız plajı olarak da tanınmaktadır. Yüzme, dalış ve su sporları için uygun bir alandır.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr