11.04.2020-08:54 (Son Güncelleme:11.04.2020-09:16)

Vefa Sosyal Destek Grubu Ekmek İhtiyacını Karşılayacak

Geçtiğimiz gün gece saatlerinde hafta sonunu kapsayacak şekilde sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu yasağın ardından 30 büyükşehir ve Zonguldak'taki vatandaşların yardımına Vefa Sosyal Destek Grupları koşacak. Gruplar vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılayacak.

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan ve 1 ay önce ülkemizde de görülen coronavirüs salgını ülkemizde günlük yaşamı etkilemeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı getirildi. Yine karar kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 valiliğe talimat gönderildi.

Yasakta istisna grubunda olan fırınlarda çalışanlar vatandaşların ekmek ihtiyacını gidermek için servise çıkacak. Öte yandan Vefa Sosyal Destek Grubu da halka ekmek dağıtmak için görev yapacak. Dağıtımda gerek duyulması halinde kamu kurum ve kuruluşlarının araçları da kullanılacak.

Soylu ayrıca uygulamanın hassasiyet ile takip edilmesini ve vatandaşların mağdur edilmemesini belirtti.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Ülkemizde şimdiye kadar 47 bin 29 coronavirüs vakası tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısın bin 6'ya yükselirken, sağlığına kavuşanların sayısı da 2 bin 423 oldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr