11.10.2021-16:56 (Son Güncelleme:11.10.2021-17:15)

Van'da Deprem Tehlikesi! Prof. Dr. Naci Görür Uyardı

Prof. Dr. Naci Görür, Van Gölü ve çevresinde meydana gelen deprem hareketliliği hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Görür ‘Burası yavaş yavaş yükseliyor. Biliyorsunuz Van ilimiz deprem kenti’ şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür’ün yaptığı açıklamalara göre, Van Gölü’nün çevresinde meydana gelen değişimler dikkate alınması gereken ciddi bir uyarı niteliği taşıyor. Prof.Dr. Görür, yaptığı açıklamayı paylaştığı haritalar ile destekleyerek kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştı. Görür'ün harita ile yaptığı deprem uyarısında Van ve çevresinde meydana gelen değişimler halkın ve yetkililerin bilgisine sunuldu.


VAN İLİMİZ BİR DEPREM KENTİ

Prof. Dr. Naci Görür, ‘Arkadaşlar, dünden beri Van Gölü'nün doğusu hareketli. Arısu-Tuşba/Van, Çitören-Tuşba/Van, Mollakasım/ Van yörelerinde 2,0-3,5 aralığında depremler oluyor. Bu depremler gölün doğusundaki bindirme fayları ile ilgili. Burası yavaş yavaş yükseliyor. Biliyorsunuz Van ilimiz deprem kenti. Tarihsel dönemlerde çok sayıda şiddeti VI-IX arasında değişen deprem var. Aletsel dönemde bu bölgede 1976 7,3 Çaldıran ve 2011 7,2 Van Depremi var. Şu anda olan depremler yerleri itibariyle daha büyük depremleri tetikleyebilir diye beni pek endişelendirmiyor.’ şeklinde konuştu.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr