24.02.2020-13:46 (Son Güncelleme:24.02.2020-18:21)

Van'da Afetzedeler İçin Kalıcı Konut Çalışmaları Başladı

Bakan Kurum, Van'da hasar tespiti yapılan binalara yönelik, "Hak sahibi vatandaşlarımıza kalıcı konutlar için çalışma başlatmış durumdayız" açıklamasını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Van'da hasar tespiti yapılan binalara yönelik, "Hak sahibi vatandaşlarımıza kalıcı konutlar için çalışma başlatmış durumdayız" açıklamasını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İran'da meydana gelen depremden olumsuz etkilenen ve hasar tespiti kaydedilen Van'ın Başkale ilçesine yönelik rapor niteliğinde bir açıklamada bulundu.

Depremin etkisini önemli ölçüde hissettirdiği bölgede "254 konut ve 297 ahır yıkık, 694 yapı ağır hasarlı" açıklamasını yapan Bakan Murat Kurum, "Kalıcı konutlar için çalışmaları başlattık" dedi.

Bakan Kurum açıklamalarına şöyle devam etti:

"Van Başkale ve Saray'a bağlı, sınır bölgesine yaklaşık 13 köyümüzde Özpınar, Kaşkol, Gelenler köylerinde 254 konut, 297 ahırın 694 yapının da ağır hasarlı olduğu tespitini yaptık. Hemen Van'da, TOKİ ekipleri sahada yer tespit çalışmalarını yapıyoruz. Hak sahibi vatandaşlarımıza kalıcı konutlar için çalışma başlatmış durumdayız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr