07.03.2021-12:36 (Son Güncelleme:01.04.2023-16:43)
>

Birçoğumuzun evinde pilavı ertesi gün tekrar ısıtılıp yenmesiyle meşhurdur. Fakat pilavın tekrar ısıtılıp yenmesinin vücuda ne denli zararlı olduğu pek çok insan tarafından bilinmiyor. Gelin pilavı tekrar ısıtınca neler oluyor birlikte öğrenelim...

1


Pilavı tekrar ısıtıp tüketmenin zararını okuduğunuzda gözlerinize inanamayacaksınız.

2


İlk olarak ''biz yapıyoruz ama ne öldük ne de yoğun bakımlık olduk'' diyebilirsiniz. Ancak işin aslı hiç de öyle değil.

3


Pilavın tekrar ısıtılması mideyi bozacağı gibi zehirlenmeye de neden olabiliyor. Pilavı pişirirken pişirme süresinde 'bacillus cereus' mikrobu ölmemiş olabiliyor.

4


Pilavın pişirme sırasında bile ölmeyen bazı bakteriler pilavı oda sıcaklığında beklettiğiniz takdirde yeniden gelişmeye ve üremeye başlayarak tehlike yaratıyor.

5


İşte bazı besin türlerinde veya toprakta bulunan bu bakteri ve bazı türleri yiyecek kaynaklı hastalıklara hatta gıda zehirlenmesine ve zamanında müdahale edilmezse ölüme bile sebep olabilir.

6


Bu nedenle yapmanız gereken daha az pilav yapmak ve bir an önce tüketmek. Dışarıda bekletip ertesi gün tekrar ısıttığınız pilav size zarar verebilir ve kalıcı hasarlar bırakabilir.

7


İsraf olmasın diye yaptığınız bu hata sizi ve evdeki diğer aile bireylerini de hasta edebilir.

8

Uzmanlar uyardı pilavı sakın tekrar ısıtıp yemeyin!
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR