21.06.2021-14:08 (Son Güncelleme:18.02.2022-13:56)

Başta dünyanın en zengin insanları olmak üzere önümüzdeki on sene içinde uzaya yerleşmeyi planlayanlar için yaşanan gelişme mutlu edici uzayda çocuk sahibi olmanın yolları bulundu. Sizin için derledik. Detaylar galerimizde.

1


Uzayda çocuk sahibi olmanın önünde olan engellerin çözüleceği bu proje ile uzay üsünde çocuk sahibi olunabilecek. Uzayda erkeklerin sperm seviyelerinin bozulma ve azalma ihtimali yer alıyor.

2


Bununla birlikte bu konu üremeyi daha zor bir hale getiriyor. Ancak ünlü bilim adamları ve uzman bilimciler bu konuda bir çözüm yolu bulmuş olabilir.

3


Jeff Bezos ve Elon Musk gibi ünlü milyonerler önümüzdeki on sene içerisinde gezegen dışına hızla kaçış için plan yapıyor ve bu milyonerler yatırımlarını dünyaya değil uzaya yapıyor.

4


Ancak şu şekilde bir problem var ki, onlarla birlikte uzaya kaçış yapan milyarlarca küçük çocuk ne yazık ki bu kaçıştan sağ çıkamayabilir.

5


Erkek yolcuların kaçtıkları yere ulaştıklarında spermleri artık eskisi gibi güçlü olmayabilir.

6


Bu konu ile ilgili çözüm bulmaya çalışıyor kesin bir çözüm bulabilmek içinse deneylere hızlı bir şekilde başlandı. Sperm çalışmaları için çeşitli deneyler yapılıyor.

7


Bulunan çözümler ve deneyler arasında ise spermleri dondurarak bekletmek yer alıyor.

8


Türünün ilk örneği olan bu deneyde Japon araştırmacılardan kurulan başarılı bir ekip dondurularak kurutulmuş fare spermlerini Uluslararası Uzay İstasyonuna geçtiğimiz günlerde gönderdiler.

9


Ekip ISS'de altı seneden sonra bile farelerin uzay sperminin, dünyadaki durumlarıyla eşit baz ve ölçüde sağlık ve aynı zamanda aktif olduğunu belirledi.

10


Bununla birlikte ek bir X-ışını denemesiyle, bu etken sonucun iki yüz elli yıla dek uzay radyasyonuna maruz kalsa dahi iyi bir şekilde devam edebileceğini iddia ediyor.

Uzayda Çocuk Sahibi Olmanın Yolları Bulundu!
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

Türkiye'nin şehirlere göre boy ortalamas...

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın...

Titanik'in en zengin adamının cesedinde...

Bilim dünyasını şaşkına çeviren olay: Ma...

Cinsiyet değiştirerek ünlü olan Mika, di...

Otomattan kahve aldı hayatı karardı: ‘Gö...

Bülent Ersoy neden kadın oldu?