02.11.2018-09:16 (Son Güncelleme:02.11.2018-09:51)

Ümraniye Metro İnşaat Alanında Göçük Meydana Geldi!

İstanbul bu sabah acı bir haberle uyandı. Ümraniye'de Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi'nde, metro inşaat sahasının da bulunduğu caddede göçük yaşandı. Göçüğün altında kalan 2 kişi hayatını kaybetti.

Ümraniye'de Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi'nde, metro inşaat sahasının da bulunduğu caddede göçük yaşandı. Çevredeki bir sitenin güvenlik kulübesinin de göçükte kalması sebebi ile arama kurtarma çalışması başlatıldı. Göçük altında kalan 2 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Metro inşaat sahası çevresindeki yolda meydana gelen göçük sonrası 10 metre çapında, 7-8 metre derinliğinde çukur açıldı Çöküntünün oluştuğu yerin yanındaki siteye ait güvenlik kulübesi de göçük altında kaldı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ARANIYOR

Kulübenin içinde bir ya da iki güvenlik görevlisi olabileceği tahmini üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı. Drone ile havadan izlenen göçük alanında itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Ayrıca olay yerinde 112 Acil Servis ekibi de hazır bir şekilde bekliyor.

DOĞALGAZ KOKUSU

diğer yandan, çevreye doğalgaz kokusu yayılması üzerine vatandaşlar sokağa panik içinde çıktı. Kaza yerine sevk edilen doğalgaz ekipleri caddedeki gaz akışını kesti.

İBB'DEN AÇIKLAMA

Ümraniye'de Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi üzerinde metro çalışması esnasında meydana gelen çökme olayı ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama geldi. Açıklamada, güvenlik sebebi ile çevre binalardaki vatandaşların önlem amaçlı olarak tahliye edildiği belirtildi.

İBB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Ümraniye Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi üzeri Dudullu - Bostancı metro hattı şantiyesinin olduğu noktada olan Sinpaş Aqua City 2 girişinde çökme yaşandı. Çökme ile beraber site önündeki güvenlik mobosu ve şantiyeye ait konteyner göçük altında kalmıştır. Güvenlik mobosu içerisinde 2 kişi olduğu ifade ediliyor. Arama kurtarma çalışmaları Ümraniye İtfaiye ekibimiz tarafından devam ediyor. Önlem amaçlı çevredeki binalar tahliye edildi. İlgili birimler olay yerinde.'

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr