22.05.2024-12:53 (Son Güncelleme:22.05.2024-16:35)

Uluslararası operasyon: Suç örgütü elebaşı Barış Boyun, İtalya'da düzenlenen operasyonla yakalandı!

İtalya'nın Viterbo kentinde gerçekleştirilen operasyonla suç örgütü elebaşı Barış Boyun, sonunda yakalandı. İtalyan Polisi (Polizia di Stato) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliğinin çıkardığı ihtiyati gözaltı kararının ardından, İtalya, Türkiye ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) işbirliğinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 19 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında, suç örgütleriyle ilişkili olduğu iddia edilen 40 yaşındaki Barış Boyun'un da bulunduğu belirtildi. Barış Boyun'un, Türkiye'de en çok arananlar listesinde yer aldığı ve daha önce Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu, ancak İtalyan yargısının buna yeşil ışık yakmadığı ifade edildi. >Bu operasyon, Türk ve İtalyan yetkililer arasındaki koordinasyonun önemini bir kez daha ortaya koydu. Türkiye'nin en çok aranan suç örgütlerinden birinin elebaşı olan Boyun'un İtalya'da yakalanması, uluslararası suç örgütleriyle mücadeledeki başarılarına bir yenisini ekledi.

Operasyonun detaylarına göre, suç örgütü üyeleri arasında terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak gibi suçlamalar bulunduğunu ifade eden Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"İtalya'da ülkemiz adli makamlarınca Kırmızı Bültenle aranan, elebaşılığını Barış Boyun’un yaptığı organize suç örgütüne yönelik;

KOM Başkanlığımız, Interpol-Europol Daire Başkanlığımız ve İtalyan Güvenlik Makamlarınca ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucu İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano’da operasyon düzenlendi.

Operasyonda elebaşı Barış Boyun'un da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 17'si Türk ve 2'si İtalyan olmak üzere toplam 19 şüpheli yakalandı!

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki

Hangi büyüklükte olursa olsun, Hangi Ülkeye kaçmış olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız. Onların nefeslerini keseceğiz.

Ülkemiz adli makamlarınca Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kasten Öldürme dahil 23 ayrı suçtan aranan, toplam 56 ayrı suç kaydı bulunan ve 3’ü cinayet olmak üzere; Kasten Yaralama, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Yağma vb. suçlarından KIRMIZI BÜLTEN ile aranan, elebaşılığını Barış BOYUN’un yaptığı organize suç örgütüne yönelik;

İtalya Polisi ile KOM Başkanlığı, İnterpol Europol Daire Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Emniyet Müdürlüklerince ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında; İtalyan polisi tarafından Roma ve Milano’da operasyon düzenlendi.

Operasyonda elebaşı Barış Boyun'un da aralarında olduğu organize suç örgütü üyesi 19 şüpheli yakalandı

Firari Barış Boyun Organize Suç Örgütüne yönelik bu güne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya, ve Kütahya’ da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 şahıs yakalandı. Bunlardan;

175'i tutuklandı ve 100’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

KOM Başkanlığımızı, Interpol-Europol Daire Başkanlığımızı ve İtalyan Güvenlik Makamlarını tebrik ediyorum.

Dünyanın neresinde olursa olsun Aziz Milletimizin huzurunu kaçıranları, suç işleyenleri yakalayıp, nefeslerini kesmeye devam edeceğiz! Organize suç örgütlerine yönelik mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek"


İtalya basınında operasyonun detayları

İtalyan basınında çıkan haberlere göre, operasyon kapsamında Boyun'un yanı sıra diğer şüphelilerin de çeşitli suçlardan arandığı ve operasyonun uzun süren bir istihbarat ve takip sürecinin ardından gerçekleştirildiği belirtildi.

Barış Boyun'un yakalanması, Türk yetkililerin uzun süredir üzerinde çalıştığı bir hedefti. Bu yakalama, Türk ve İtalyan hükümetlerinin kararlılığını ve uluslararası suç örgütleriyle mücadeledeki i şbirliğini bir kez daha kanıtladı.

cerenpeksen@haber365.com