17.05.2022-12:21 (Son Güncelleme:25.02.2023-08:21)
>

Kadın erkek fark etmeksizin boyun uzunluğu kısalığı her zaman sorun olmuştur. Bu durum genlerimizle ilgili olduğu kadar yaşadığımız şehirle de alakası vardır. İşte o şehirler ve boy ortalama sıraları.

1


Boy ortalamasını yaşadığımız coğrafi koşullarda etkilemektedir. TÜİK'in yaptığı araştırmaya göre en uzun ve en kısa boya sahip iller açıklandı

2

İzmir


Araştırmalar gösteriyor ki en uzun boylu ilimiz İzmir. Sonuçlar şehirde yaşayanları şaşırtmamış olmalı. En uzun boylu şehirler listesinin devamında bir Marmara şehri yer alıyor.

3

Bursa


İzmir'i takip eden ilimiz ise Bursa. Marmara'nın incisi olarak görülen, tarih kokan şehrimiz uzun boylu insanlarıyla da dikkat çekiyor.

4

Balıkesir


Boy sıralamasında başı çeken üç şehrimizin sonuncusu ise Balıkesir. Yaz sezonuyla beraber çokça tercih edilen, oksijen deposu şehrimiz boy ortalaması konusunda da sınıfı geçiyor.

5

Rize


En kısa şehirlere geldiğimizde ise şehirlerin coğrafi yakınlığı ön plana çıkıyor. En kısa boya sahip iller sıralamamızda ise yeşil Karadeniz'in çay deposu Rize ilk sırada geliyor.

6

Ordu


Yeşili ve Boztepesi ile meşhur güzel Karadeniz şehri Ordu en kısa şehirler sıralamamızda ikinci sırada.

7

Trabzon


Doğa güzellikleri, hareketli ve renkli yaşamıyla Türkiye'mizin başlıca şehirlerinden biri olan Trabzon en kısa üçüncü şehrimiz olarak araştırmaya yansıyor.

Türkiye'nin şehirlere göre boy ortalaması
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç'ın...

Otomattan kahve aldı hayatı karardı: ‘Gö...