04.06.2021-15:19 (Son Güncelleme:04.06.2021-15:27)

Türkiye'nin En Güzel Lokasyonlarından Biri Olan Uzungöl’de Yaz Sezonu Başladı

Turizmin gözbebeği olan yerlerden biri olan Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan Uzungöl'de, kademeli normalleşme süreciyle beraber yaz sezonu açıldı.

Eşsiz manzarası, temiz havası ve doğal güzellikleriyle bütün mevsimlerde yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan turizm merkezi Uzungöl yaz sezonuna başladı. Koronavirüs sürecinde kademeli normalleşmeyle sezon açılırken, gelen misafirler de ağırlanmaya başlandı.

Yerli ve yabancı turistler, göl kıyısındaki alanda temiz hava yürüyüşleri yapıp eşsiz manzaranın fotoğraf çekiyorlar. Koronavirüs salgını gerekçesiyle yapılamayan ve tekrar gerçekleşen Ürdün-Trabzon uçuşları kapsamında şehre inen turistler, Uzungöl’ün doğasında zaman geçirdi.

YAPILAN TURLARLA ZİYARETÇİ SAYILARI DA YÜKSELDİ

Açılışı yapılan yaz sezonunun ilk günlerinde çok fazla misafirin gelmediği turizm merkezinde, önümüzdeki günlerde yapılacak olan turlarla beraber ziyaretçilerin sayısının yükselmesi düşünülüyor.


‘ÖNLEMLER ALARAK GEZMEYE BAŞLADIK’

Uzungöl’e gelmenin kendilerini motive ettiğini ve sakin olduğu çin daha çok mutlu olduklarını belirten Muhammet Oymak, ‘Denizli’den geldik. Uzungöl’ü çok merak ediyorduk. Normalleşme ile birlikte tedbirlerimizi alarak gezmeye başladık. 1 yıl boyunca evde kalmıştık. Buralara gelmek ve bu muhteşem doğada vakit geçirmek bize çok iyi geldi. Normalde buralar çok kalabalık oluyormuş ama şimdi fazla kimse yok. Çok kalabalık olmadan sakin bir yerken gezelim istedik’ şeklinde konuştu.

‘HAYRAN KALDIM’

Temiz hava almanın kendileri için iyi gelceğini ve hayran kaldığını dile getiren Nuray Aksu ise ‘Erzurum’dan geldim, daha önce buraya gelmiştim; hayran kalmıştım Uzungöl’e. O zamanlar çok kalabalıktı burası ama şimdi daha sakin. Burası gerçekten gezilip görülmesi gereken bir yer’ dedi.

‘HERKESİN BURAYI GÖRMESİ GEREK’

Halit Kadir ise Uzungöl için herkesin görmesi gerektiği bir yer olduğunu belirterek ‘Uzungöl’de fotoğrafçı olarak çalışıyorum. Hareketlilik yavaş yavaş başladı. Burası zaten herkesin gelip görmek istediği doğa harikası bir yer. İlerleyen dönemde normalleşme ile birlikte daha da ziyaretçi ağırlamaya başlayacağız’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr