20.12.2016-12:52 (Son Güncelleme:30.11.-0001-00:00)

Türkiye'den Rusya'ya Büyük Jest! Bakan Açıkladı

Türkiye, İran ve Rusya dışişleri bakanları bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu "Büyükelçilik sokağına Karlov'un adını vereceğiz' dedi.

Türkiye, İran ve Rusya dışişleri bakanları bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, 'En az Rusya, Rusya kadar Türkiye ve Türk halkı da üzgün. Rusya da Türkiye de biliyor ki terör saldırısının hedefi ilişkilerimize zarar vermek ve kat ettiğimiz hedefleri yok etmektedir. Rusya ve Türkiye bunun farkındadır ve buna izin vermeyeceğini defalarca vurgulamıştır. Büyükelçilik sokağına Karlov'un adını vereceğiz' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova'da Rus ve İranlı mevkidaşlarıyla kritik bir toplantı gerçekleştirdi.

Halep için bir araya gelen bakanların gerçekleştirdiği toplantıda dün akşam Ankara'da düzenlenen büyükelçi suikastı da gündeme geldi.

Toplantıdaki açıklamalardan satır başları şöyle:

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI SERGEY LAVROV:

- Devlet başkanlarımızın dün ifade ettikleri gibi bu trajedi uluslararası terörizmle daha etkin bir şekilde mücadele etmemizi gerektiriyor. Bugünkü ikili toplantımız ve üçlü toplantımız; Suriye’deki çözüme, insani yardımın ulaşımının kolaylaştırılmasına, siyasi çözüme yönelik çalışmamıza katkı sağlayacaktır. Ve teröristlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

- Ben yoldayken sizin büyükelçiniz, bizim dostumuz Andrey Karlov’a terör saldırısını bir kez daha lanetliyorum. Andrey Karlov, zor şartlarda bile görevini en iyi yapan önemli bir diplomattı. Rusya zaten her zaman en iyi diplomatlarını Ankara’ya gönderir, bu da ilişkilerimize verdiği önemi gösterir. Andrey Karlov, iyi bir diplomat olmanın yanı sıra harika bir insandı. En az Rusya, Rusya kadar Türkiye ve Türk halkı da üzgün. Rusya da Türkiye de biliyor ki terör saldırısının hedefi ilişkilerimize zarar vermek ve kat ettiğimiz hedefleri yok etmektedir. Rusya ve Türkiye bunun farkındadır ve buna izin vermeyeceğini defalarca vurgulamıştır. Büyükelçilik sokağına Karlov'un adını vereceğiz. Kaynak:AA
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr