18.10.2021-10:31 (Son Güncelleme:18.10.2021-12:12)
>

Türkiye'de arsa değerleri uçuşa geçti. Birçok kişi ev yerine arsa satın alıyor. İşte yükselen arsa fiyatları

1

ARSA FİYATLARI YÜKSELİŞTE


İstanbul ve Ankara'dan kaçmak isteyen insanlar, fahiş fiyatlar müstakil ev satın almak istemiyor. Onun yerine arsa alıp kendi tarlası ve kendi evini kurmak insanlara daha cazip geliyor. Koronavirüsle birlikte müstakil hayat, izole yaşam tarzları uzun süre trend olacak gibi.

2


TSKB Gayrimenkulün araştırmalarına göre Ege, Marmara ve Akdeniz kıyı bölgelerinde arsa fiyatları artıp duruyor. İmarlı arsalar üzerinden araştırma gerçekleştirildi. Araştırma sonucu en çok tercih edilen yerlerin yazlık kullanıma müsait olmasıyla birlikte sıcak kıyı bölgeleri.

3


Ege kıyılarında Muğla, İzmir ve Aydın illerinin kıyı ilçeleri yükseldi. Akdeniz'de Antalya, Mersin; Marmara'daysa Çanakkale ve Balıkesir illerinde arsa fiyatları çok tercih edilmeleri gereğince yükselmiş durumda.

4


Fiyatların artış sebebi sadece yatırım amaçlı satın alımlar değil. İnsanların yaşama amaçlı bu şehirleri tercih etmesi de etken.

5

ARSALAR EN ÇOK İZMİR'DE YÜKSELDİ


Araştırma sonrası en çok arsa fiyatı artışının İzmir'de olduğu öğrenildi. 2019 - 2021 arası arsa fiyatlarına bakıldığında en büyük artış yüzde 178 ile İzmir'in Seferihisar ilçesinde olduğu bildirildi. Artış %176 ile Dikili, %170 ile Alaçatı, yüzde 147 ile de Çeşme izlendi. Arsa fiyatının en yükse olduğu il olan İzmir'i %143 arsa artışıyla Muğla'nın Datça ilçesi izliyor.

6


Çanakkale'de fiyat artışları %131'i bulurken, Balıkesir'de %91, Antalya'da %87'ye kadar çıktı. Belirtilen bölgelerde konut fiyatlarının da artığını bildiren TSKB Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Sertan Ünal, bölgelerde evlere yönelik ilgi ve inşaat maliyetlerindeki artış da etkili. Türkiye'de 2021 yılında 950 binden fazla arsa ve tarım alanı satıldı. En çok fiyat artışı olan iller arasında İstanbul bulunmuyor.

Türkiye'de Arsa Fiyatları Yükselişe Geçti! Listede İstanbul Yok
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR