07.05.2024-13:45 (Son Güncelleme:07.05.2024-16:44)

Türkiye ve Kuveyt arasında tarihi ziyaret: İşte detaylar!

Ankara, Türkiye - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Mişal El-Ahmed El-Cabir Es-Sabah'ı Türkiye'de ağırladı. Kuveyt Emiri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle Ankara'ya ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret, yedi yıl aradan sonra Kuveyt'ten Türkiye'ye emir düzeyinde yapılan ilk ziyaret oldu.

Resmi törenle Esenboğa Havalimanı'nda karşılanan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah, Türkiye'ye düzenlediği bu ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Ziyaretin özellikle diplomatik ilişkilerin 60. yıl dönümünde gerçekleşmesi, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemini bir kez daha vurguladı. Kuveyt Emiri'nin Türkiye'ye gerçekleştirdiği bu ziyaret, 7 yıl aradan sonra Kuveyt'ten Türkiye'ye emir düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.


Bölgesel gelişmeler ele alınacak

Türkiye ve Kuveyt arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri köklü tarihi bağlara dayanıyor. İki ülke arasında ticaret, savunma sanayii, turizm ve yatırım gibi çok boyutlu iş birliği mekanizmaları bulunuyor. Ayrıca, bölgesel meselelerde barış ve istikrarın korunması konusunda da görüş ve vizyon birliği mevcut.

Görüşmeler sırasında, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel gelişmelerin de ele alınması bekleniyor. Özellikle, Gazze'deki durumun masaya yatırılmasıyla bölgesel barış ve istikrarın sağlanması konusundaki ortak çabaların ön plana çıkması bekleniyor.

Türkiye ile Kuveyt arasındaki yakın diyalog ve iş birliği, bölgedeki ve dünyadaki gelişmelere karşı ortak bir vizyon ve yaklaşımı yansıtıyor. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin bu yıl 60. yıl dönümü kutlanırken, bu ziyaret, tarihi ve stratejik önemiyle büyük bir öneme sahip.


cerenpeksen@haber365.com