09.02.2022-13:11 (Son Güncelleme:09.02.2022-13:11)

Türk Ordusunun Gücüne Güç Eklendi! VOLKAN-M Dosta Güven Düşmana Korku Salacak

Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan M-60TM Ana Muharebe Tanklarına (AMK), VOLKAN-M entegrasyonu başlıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın söz konusu olayla ilgili yaptığı açıklamada, ‘M60T tanklarındaki atış kontrol sistemlerinin, yerli ve milli Volkan-M sistemiyle yenilenmesine bu yıl içerisinde başlanacak’ ifadelerine yer verdi.

FIRAT-M60T Projesi ile birlikte 160’tan fazla M-60T Ana Muharebe Tankı'na PULAT Aktif Koruma Sistemi (AKS), Tank Lazer Uyarı Sistemi (TLUS), Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS), Sürücü Görüş Sistemi (ADİS), Koruma Astarı, Yardımcı Güç Sistemi ve İklimlendirme Sistemi entegre edildi.


Öte yandan yeni tank atış kontrol sistemi olan VOLKAN-M'in üzerinde yapılacak olan testlerin tamamlanmasının ardından seri üretime geçmesi ön görülüyor. VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi'nin geliştirilmesinde VOLKAN-II Atış Kontrol Sistemi'nden elde edilen tecrübelerin katkı sağladığı ifade ediliyor.

VOLKAN-II TANK ATIŞ KONTROL SİSTEMİ

ASELSAN’ın 20 yıllık tecrübelerinin birleşimiyle hazırlanan VOLKAN-II, en gelişmiş ve en güncel tank atış kontrol sistemi olarak karşımıza çıkıyor. 20 yıllık tecrübe ile hazırlanarak en gelişmiş olanaklardan yararlanılan sistem, yüksek çözünürlüklü görüntü ile savaş ortamında etkinliğini hat safhaya çıkaracak şekilde optimize edildi.

M-60TM AMT

Son teknoloji ile hazırlanan VOLKAN-II’yi gelişmiş bazı özellikleri şu şekilde; ‘Güncellenmiş gündüz/gece panoramik görüntüleme ve nişan alma üniteleri, yeni elektrikli top ve kule stabilizasyon sistemi, yeni nesil işlemciler ve arttırılmış işlem gücü, yeni nesil sensörler, gelişmiş kullanıcı ara yüzleri, esnek mimari, diğer tank sistemlerine entegrasyon ile arttırılabilen yetenekler ve arttırılmış yerlilik oranı.’

VOLKAN-II Atış Kontrol Sistemi’nin birimleri ise şu şekilde; ‘Nişancı Periskop Sistemi, Komutan Periskop Sistemi, Atış Kontrol Bilgisayarı, Elektrikli Top Kule Takat Sistemi, Ethernet Anahtarı, Nişancı Kumanda Paneli, Komutan Kumanda Paneli, Doldurucu Kumanda Paneli, Meteorolojik Algılayıcı, Ataletsel Konumlama ve Yön Bulma Birimi ve Nişancı ve Komutan Takat Tutamağı.’

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr