18.03.2020-16:18 (Son Güncelleme:18.03.2020-16:17)

Trump ABD Vatandaşlarına Biner Dolar Dağıtacak

Coronavirüs salgınının yol açtığı ekonomik durgunluk nedeniyle Trump yönetimi, gelecek haftadan itibaren biner dolarlık çeklerin halka dağıtılabileceğini açıkladı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, salı günü yaptığı açıklamayla, Trump yönetiminin, coronavirüs salgınının piyasadaki negatif etkisinin önüne geçebilmek için vatandaşlara çek yardımında bulunmayı planladığını duyurdu.

Mnuchin, Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada, öneriye ABD Başkanı Trump tarafından da sıcak karşılandığını söyledi.

TOPLAM 250 MİLYAR DOLARLIK NAKDİ YARDIM

Trump’ın Kongre'ye 800 milyar dolarlık bir teşvik paketini öngören yasa tasarısı önermesi sonrası yapılan açıklamada, bu tutarın 250 milyar dolarıyla nakit ödemelerin yapılacağı ifade edildi.

ABD vatandaşlarına dağıtılacağı düşünülen bin dolarlık çeklerin, hava yollarının uçuşları kesmesi, restoranların, mağazaların, spor salonlarının kapanmasının ardından yaşanan ekonomik durgunluğa bir çare olabileceğini, çekler sayesinde yüzlerce milyar doların ABD ekonomisine geri kazandırılacağını kaydeden hazine bakanı, "Başkan bana bu şekilde talimat verdi, bunu yapacağız" şeklinde konuştu.

2008'DE DE ÇEK DAĞITILMIŞTI

Mnuchin, milyonerlerin bu yardımdan yaralanamayacağını ifade ederken, çeklerin dağıtılacağı kişilerin ayrıntılarını paylaşmadı.

Trump yönetiminin bu kararında, 2008’de yaşanılan ekonomik durgunluk sonrası yürürlüğe giren ABD Ekonomik Teşvik Yasası’nın etkisi ise büyük.

Kredi faizleri dolayısıyla büyük bir ekonomik buhranın yaşandığı 2008 yılında ABD hükümeti, vatandaşlarına 600 dolarlık çek yardımında bulunmuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr