03.06.2021-18:01 (Son Güncelleme:26.04.2024-03:10)

Terörist Avlamak İçin Yetiştirildi! Tam Donanımlı İlk Kadın Astsubay

İzmir’de bulunan Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda teröristlerin leşlerini yerlere sermek için ilk kadın Astsubay yetiştirildi

İzmir Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı dahilinde, Meskun Mahalde Teröristle Mücadele Harekatı Kursu verildi.

Önceki yıllar gerçekleşen ve zorlu kurlar içeren komando kurslarını tamamlayan 20 asker arasında 24 yaşındaki Jandarma Komando Astsubay Çavuş Su Yıldız, bu alanda eğitimi alan ilk kadın jandarma olduğu bildirildi.

KAMUFLAJ, GİZLENME, GÖZETLEME, YAKIN DÖVÜŞ

Eğitimin gerçekleştiği sokak benzeri bölgelerdeki harekatlarda uygulayacakları taktik ve teknikler konusunda verilen eğitimlerde iç içe geçmiş yapılar, yakılmış arabalar, tüneller, silah ve sistem kullanım tekniği, barikatlar gibi gerçekçi parkurlarda ter döken kursiyerler, kamuflaj, gizlenme, hayatı idame, gözetleme ve yakın dövüş gibi alanlarda uygulamalı eğitimlerini aldı ve tamamladı.

TATBİKAT YERİNDE GÖRÜNTÜLENDİ

İzmir 12’nci Dönem Meskun Mahalde Teröristle Mücadele Harekat Kursu başarı ile tamamlayan Jandarma Astsubay Çavuş Su Yıldız'ın yer aldığı timin, gerçeği aratmayan zorlu tatbikatı yerinde kayda alındı.

Keskin nişancı tüfeği, timin el bombası, tabanca gibi ateşli silahları eğitim alanında ustalıkla kullandığı görüldü.

ÇOCUKLUK HAYALİYDİ

Küçüklüğünden beri jandarma olmayı hayal ettiğini belirten Su Yıldız, bu hayaline 3 sene önce kavuştuğunu, Ankara Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nden mezun olduktan sonra Yalova'nın Çınarcık İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde asayiş tim komutanı olarak atandığını ifade edildi.

GÖREV BAŞARIYLA İCRA EDİLDİ

Gerçekleşen eğitimlerde ve meskun mahal operasyonunda senaryo gereği içerisinde PKK hedeflerinin bulunduğu binaya hızlıca ulaşan tim, güvenlik önlemi aldıktan sonra beton duvarı balyoz ile kırarak içeri girdi.

Daha sonrasında hedeflerin etkisiz hale getirilmesiyle görev başarı ile tamamlandı.

İLK KADIN KOMANDOLARDAN OLMANIN GURURUNU YAŞADIM

Su Yıldız yaptığı açıklamada,

''Görevimi sürdürürken ve devam ederken gönüllü olarak Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen komando temel kursuna başvuruda bulundum. Onaylandıktan sonra eğitime başladım ve kursu başarıyla bitirerek ülkemizdeki ilk kadın komandolardan biri olmanın gururunu yaşadım. Ardından söz konusu okula öğretmen olarak atamam yapıldı. Yeni görev yerimde siyah kuşak sahibi olup, okulumuzda kurs gören subay ve astsubay komandoların yakın boğuşma derslerinde eğitmen olarak görev almaktayım.'' ifade etti ve açıklamalarına devam etti.

BENİ FAZLASIYLA GELİŞTİRDİ

Jandarma teşkilatının hem kırsalda hem de şehir içinde teröristle mücadele kapsamında göstermiş olduğu başarıyı göz önünde bulundurarak Meskun Mahalde Teröristle Mücadele Harekatı Kursuna gönüllü olarak katıldığını ifade eden Yıldız, sözlerin şu ifadeler ile devam etti:

SİLAHLARA DAHA HAKİM OLDUM

''Jandarma olabilmek çocukluk hayalimdi, ve bir kadın olarak bu görevi en iyi şekilde yapmayı amaçladım. Dört hafta süren kurs gerçekten çok zorluydu ve beni fazlasıyla geliştirdi. 12 dönemdir düzenlenen bu kursu alan ilk kadın olmaktan gurur duyuyorum. Kurs sayesinde kullandığım silahlara daha da hakim oldum. Seri bir şekilde tüfekten tabancaya, tabancadan tüfeğe geçiş, şarjör değişiklikleri, koridor ve cadde geçişleri, ev araması, kapı ve pencereden geçiş gibi seri operasyonlar gerçekleştirdik. Bu süreçte komutanlarım ve timimle birlikte gerçeği aratmayan tatbikatlar yaptık, bizlere çok şey kattı. Kurslarımız devam ediyor, ben bu kursu alan ilk kadın oldum. Kadın meslektaşlarıma da bu kursu almalarını tavsiye ediyorum. Bizlere ne tür görevler verilirse verilsin vazifemizi yapmaya her zaman hazır olacağım. Ben, bizlere bu vatanı emanet eden Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, aynı ruh ve inançla vazifeme devam ediyorum.'' ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kabataş tramvayında korkunç anlar: İki ç...

İstanbul'da M5 Metro Hattı’nda 27 saat s...

Gazzeli Baba, çocuklarıyla eğlenceli şar...

Helikopter sürprizi can aldı: Gelin, dam...

Hırsızlık operasyonu itfaiye merdiveniyl...

DEM Partililerden skandal açıklama: Atat...

Rusya'nın güneyinde Tu-22M3 Bombardıman...

Yalova'daki 5 büyüklüğündeki deprem cami...

İsrail'in Refah'a yönelik saldırısında 8...

Ani ısınma ve eriyen kar suları yıkıcı s...

Van'da korkutan yangın: Çatı katı alev a...

Dubai'de olağanüstü an: Yağmurda gökyüzü...

Hizbullah, İsrail'e saldırdı: Demir Kubb...

Teleferik faciasının oluşturduğu tahriba...

Kuşadası’nda dev gemi iskeleye çarptı

Kırmızı bültenle aranıyordu ‘‘Mahzen-27’...

Fransa'da Gazze eylemi! Eylemciler Lyon...

Elon Musk kırmızı halıda şekilden şekile...

Ünlü fenomen selfie kurbanı oldu!

Bursa’da ilginç görüntü: Park yasağını d...

Parlamentoda yasa tasarısı tartışması yu...

Bayram tatilinde en çok neresi tercih ed...

Fransa'da "Çuf Çuf Hoca" skandalı: Sahte...

Serenay Sarıkaya'nın başrol oynadığı Net...

Bağcılar - Kirazlı metro hattı tekrar ar...

ABD’nin Miami kentinde akıl almaz yangın...

Heniyye’nin ailesinin acı haberini öğren...

Hindistan’daki 120 metrelik tapınak devr...

ABD'de polis şiddeti sürüyor! Siyahi gen...

Dünyanın en zehirli yılanı Tayland'da or...