04.05.2018-18:25 (Son Güncelleme:04.05.2018-18:20)

Telefonu Fabrika Ayarlarına Döndürünce Ne Olur?

Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek ne işe yarar? Telefonu fabrika ayarlarına döndürdüğünde neler silinir? Bu gibi soruların cevabını sizler için derledik.

Cep telefonları artık çok gelişti ve kullananların bazıları yeni model çıktığında yenileme gereksinimi hissetmektedir. Fakat bazı tüketiciler bir telefon ile uzun seneler geçirmeyi hedefliyor. Gün içinde çok çerez birikmesi ve artık dosyaların telefon belleğinde birikmesi ve çok program yükleme neticesinde telefonlar yavaşlayabiliyor. Bu gibi problemler baş gösterdiğinde telefona format atma veya fabrika ayarlarına döndürmeyi düşünebilirsiniz.

Cep telefonu Fabrika ayarlarına dönünce neler silinir ?

Telefonu fabrika ayarlarına döndürdüğünde rehber silinir mi ? sorusu tabiki akla gelen ilk sorulardan biridir. Telefonunuz ilk gün ki durumuna döneceği için ilk aldığınız gün yüklü olan varsayılan programlar haricinde ki veriler temizlenecektir. Bunun için muhakkak yedekleme işlemi yapınız.

Fabrika ayarlarına döndürme işlemi gerçekleştirmeden önce telefonunuzdan Hafıza kartı ( Micro SD ) kartınızı çıkartınız.
Cep telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünüz de Play Store’dan ve harici olarak yüklediğiniz apk oyun ve uygulamaları temizlenecektir.
Sistem program ve ayarlarınız silinecek. Ayrıca telefonu aldığınızdan beri yüklediğiniz apk dosyalar ve Play Store’dan indirdiğiniz oyun ve programlarda temizlenecektir.
Cep telefonunuzun dahili hafızasına yüklediğiniz Fotoğraf, Müzik, Rehber gibi kritik bilgileriniz temizlenecektir. Cep telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamadan önce fotoğraf, müzik ve buna benzer kritik dosyalarınızı USB kablosu aracılığı ile bilgisayarınıza atarak yedekleyiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr