26.05.2024-10:43 (Son Güncelleme:26.05.2024-10:43)

TBMM kripto para için toplanıyor: SPK yetki sahibi olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), gündemde yoğun maddeler yer alıyor. Genel Kurul’da önceliğin askeri personel haklarının iyileştirilmesi ve kripto para varlıkları konusundaki düzenlemede olması bekleniyor.

TBMM’de kritik konular gündeme getirilecek. Meclis, bu hafta yoğun bir gündemle çalışmalarını sürdürecek. Genel Kurul'da, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın kurulmasına dair kanun teklifi ele alınacak.

Gündemdeki maddeler

TRT Haber’de yer alan habere göre; Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olacak olan bu vakıf, diplomatlardan gelen bilgi ve deneyimleri gelecek kuşaklara aktaracak bir platform olacak. Emekli diplomatlar, bu vakıf aracılığıyla tecrübelerini genç meslektaşlarıyla paylaşarak katkı sağlayacaklar.


Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda yapılacak değişiklikleri içeren bir teklif de Milli Savunma Komisyonu'nda görüşülecek. Bu değişikliklerle, askeri personelin disiplin cezalarına yönelik denetim mekanizması güçlendirilmiş olacak.

Ayrıca, emekli generallerin medyada eski unvanlarıyla izinsiz açıklama yapmalarının yasaklanması ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin faaliyetlerinin sınırlı olarak medyada yer alması da bu düzenleme kapsamında ele alınacak konular arasında.

Kripto para varlıkları için SPK’ya yetki

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak olan bir diğer konu ise kripto varlıklara dair yasal çerçeveyi düzenleyen teklif olacak. Bu düzenleme ile kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerinin denetimi ve yönetimi için gerekli düzenlemeler yapılacak.

Limanlara yönelik uygulamalarda yapılacak değişiklikler ve okullarda şiddetin cezalarını artıracak kanun teklifi de Meclis gündeminde yer alacak konular arasında. Ayrıca, başıboş sokak köpekleri ile ilgili düzenleme çalışmaları da devam edecek ve bu konuda yeni adımlar atılması bekleniyor.

kursat@haber365.com.tr