25.04.2024-16:18 (Son Güncelleme:25.04.2024-16:18)

Tarihte bir ilk: TCG Anadolu NATO tatbikatına katılıyor

Arnavutluk’ta gerçekleştirilecek olan NATO’nun ‘NEPTUNE STRIKE’ tatbikatında yer alacak olan TCG Anadolu, tarihindeki ilk NATO tatbikatına çıkacak. İşte detaylar…

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yayımlanan haftalık basın bilgilendirme toplantısında yer alan bilgilere göre, Türkiye’nin yerli savaş gemisi TCG Anadolu, NATO’nun Arnavutluk’ta gerçekleştireceği ‘NEPTUNE STRIKE’ tatbikatında yer alacak.

TCG Anadolu, NATO tatbikatında

TRT Haber’de yer alan habere göre; Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık basın toplantısında, askeri eğitimler ve uluslararası görevlerin detayları paylaşıldı.


Bu çerçevede, NATO'nun Artırılmış Teyakkuz Faaliyetleri'nin bir parçası olarak Arnavutluk'ta NEPTUNE STRIKE, ve Mayın Harekâtı eğitimleri için de İspanya'da SPANISH MINEX-2024 tatbikatlarının düzenleneceği belirtildi. NEPTUNE STRIKE faaliyetine TCG Anadolu liderliğinde Anadolu Görev Grubu'nun katılacağı duyuruldu.

Anadolu Görev Grubu'nda, TCG Anadolu, TCG Salihreis, TCG Büyükada ve diğer unsurların yanı sıra helikopterler ve çıkarma birlikleri de bulunacak. Bu girişimde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı helikopterler de yer alacak.

kursat@haber365.com.tr