16.05.2022-10:55 (Son Güncelleme:16.05.2022-10:55)

Sürücülere kötü haber: Akaryakıta yeni zam yolda!

Brent petroldeki ve döviz kurundaki hareketlenmelere bağlı olarak ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının artması bekleniyor. Bu bağlamda benzine ve LPG’ye zam geleceği aktarıldı. İstanbul’da benzinin litre fiyatının 22 lirayı aşacağı kaydedildi.

Araç sahiplerinin sıklıkla araştırdığı akaryakıt fiyatları için yeni bir haber geldi. Buna göre akaryakıt fiyatlarına brent petrol ve dolar kurundaki hareketlenmeleri takip eden yeni bir zam yolda. Alınan bilgilere göre benzine 1 lira 68 kuruş, LPG'ye ise 40 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Akaryakıtta gelen son dakika zammın detayları…


Akaryakıt fiyatlarında direkt olarak etkisi bulunan brent petrolde yaşanan son gelişmeler ve dolardaki artışla birlikte akaryakıt fiyatlarına tekrardan zam gelmesi bekleniyor. Brent petrolde ve dolarda yaşanan hareketlilik ülkemizdeki benzin, motorin, LPG fiyatlarını çok yakından ilgilendiriyor. Buna göre benzinin litre fiyatına 1 lira 68 kuruş, LPG'ye ise 40 kuruş zam geleceği aktartıldı. Motorine ise şimdilik yeni bir zam haberinin gelmesi beklenmiyor.

22 lirayı aşacak

Bu hafta gelecek yeni zamlarla beraber, benzinin litre fiyatı İstanbul'da 22,8 liraya, Ankara’da 22,93 liraya ve İzmir’de ise 22,94 liraya çıkacak. LPG fiyatları ise İstanbul’da 11,25 liraya, Ankara’da 11,47 liraya ve İzmir’de 11,19 liraya kadar yükselecek.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

İstanbul

Benzin: 21,12 TL

Motorin (Mazot): 22,06 TL

Ankara

Benzin: 21,21 TL

Motorin (Mazot): 22,10 TL


İzmir

Benzin: 21,23 TL

Motorin (Mazot): 22,15 TL

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de içerisinde olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla beraber dolar kurunda meydana gelen farklılıklar baz alınarak rafineriler uyarınac hesaplanıyor. Söz konusu hesaplanmadan sonra dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve kentlere göre ufak farklılıklar gösterebiliyor.

Epgis fiyat değişimlerini duyurmama kararı almıştı

Akaryakıttaki fiyat değişimlerini duyuran tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmasının ardından söz konusu sendika, dava süreci tamamlanana kadar akaryakıtta meydana gelen fiyat zam veya indirimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını kamuoyuyla paylaşmıştı.

tarikbuldk@gmail.com