26.04.2024-11:34 (Son Güncelleme:26.04.2024-16:08)

Sürpriz hamle doların yönünü değiştirdi: Dolar ve Euro fiyatı ne kadar oldu 26 Nisan 2024?

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında kısmi bir düşüş yaşayan Dolar ve Euro’da bugün durumun ne olduğu sorusu merak ediliyor. Yatırımcılar güncel döviz kurlarını öğrenmek üzere internete yöneldi. Peki Dolar ve euro fiyatı ne kadar oldu? İşte 26 Nisan 2024 güncel döviz kuru fiyatları…

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası sonrasında döviz kurunda kısmi bir hareketlilik yaşandı. Karar sonrasında Dolar ve Euro’da düşüş yaşandığı gözlemlenirken 26 Nisan 2024 Cuma günü güncel Dolar ve Euro fiyatı merak edilen konular arasında yer aldı. Peki Dolar ve Euro fiyatı ne kadar oldu 26 Nisan 2024?

Dolar ve Euro fiyatı ne kadar oldu?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Bu hafta piyasada ilginç şeyler oluyor. Normalde Kapalıçarşı'da Serbest piyasaya göre dolar 1 lira daha yüksek olurdu. Bu hafta nedense 10 kuruş aşağısında. Resmi kur tarafı daha pahalı oldu. Serbest piyasa tarafı daha ucuz oldu." şeklinde konuşarak, döviz kurlarında düşüş beklentisi olmadığını vurguladı.

Memiş, "Yabancı yatırımcı girişleri hızlı olur, dış sermaye Türkiye ekonomisine para girişi olur. O zaman yeniden konuşuruz. Zaman zaman yabancı yatırımcılarla, Dünya bankası ile görüşüyorlar. Sıcak para için şiddetli açıklamalar yapıyorlar. Böyle sürpriz bir hamle olursa yeniden yorumlarız. Ancak şu anda öyle bir şey yok." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.


Memiş, "1 Mayıs'a kadar piyasa dart bant aralığında hareket edecek. Merkez Bankalarının politikalarında ciddi değişiklikler olabilir. FED faiz artırımları Aralık ayında başlayacağı mesajı gelirse dolar ile parite işlemlerini değerlendireceğiz. Dolar için son 5 gün kaldı. Kısa vadeli trendlerden kendimize kazanç sağlayacağız." dedi. Memiş, Dolarda yıl sonu 40 TL beklentisinin hala devam ettiğini belirtti. (YTD)

26 Nisan 2024 döviz kurları

Dolar/TL, bu haftanın son işlem gününe 32.53 seviyesinin üzerinde başladı. Şu an için kur, 32.57 lira seviyesinden işlem görüyor. Euro ise aynı dakikalarda 34.97 lira seviyesinde işlem görerek primli seyrediyor.

kursat@haber365.com.tr