06.10.2020-17:30 (Son Güncelleme:06.10.2020-17:11)

Soylu'dan HDP'ye Telefon Açan Genel Başkanlara Sert Tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonun ardından HDP'ye telefon açan siyasilere sert tepki gösterdi. Soylu, "HDP'ye telefon açıp 37 kişiyi öldürdünüz, daha fazla öldürseydiniz mi dediler?" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Açıklamaları sırasında HDP'ye yapılan operasyonlara değinen Soylu, operasyonların ardından HDP'ye destek veren siyasileri eleştirdi.

6-8 Ekim olayları ile ilgili konuşan Soylu, "Egemenliğimize, devletimizin bütünlüğüne kastettiler. Yaktılar, yıktılar, öldürdüler, masumları katlettiler. Talimatları kim verdi? PKK'nın uşağı olanlar, terör örgütünün uşağı olanlar verdi. Bu talimatları sözde eş başkan verdi. Sokağa çıkın, Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı direnin, hadlerini bildirin diye talimat verdi. 6 yıl geçmiş de, neden yargı bugün bakıyormuş da, neden böyle yapıyormuş da.." diyerek HDP'yi aklamaya çalışanlara tepki gösterdi.

HDP'Yİ ARAYAN GENEL BAŞKANLARA ELEŞTİRİ

"Sokaklara insanları davet edip yakmayı, yıkmayı, terör örgütünün talimatıyla yerine getirenleri telefonla aramak ne demektir?" diyen Soylu, siyasi partilerin genel başkanlarına seslendi:
"3 siyasi partinin genel başkanının benim bilebildiğim kadarıyla HDP Genel Merkezi'ni arayıp bu talimatları veren hukuk çerçevesinde gözaltına alındıktan sonra geçmiş olsun dileği iletmeleri ne demektir? Ya biz aklımızı peynir ekmekle yedik ya bize bu ülkenin değerlerini, ezan, bayrak, millet, bütünlük, tevhid anlayışını bize yanlış öğrettiler ya da hakketen birileri zıvanadan çıkmış durumdadır."

"DAHA FAZLA ÖLDÜRSEYDİNİZ Mİ DEDİLER"

Soylu, "HDP'ye telefon açıp 37 kişiyi öldürdünüz, daha fazla öldürseydiniz mi dediler? Yoksa telefonda öldürülen teröristler için Fatiha mı okudular? 29 adam öldürmeye tam teşebbüs için az yaptınız, biraz daha fazla mı yapsaydınız dediler? Ne dediler, niçin geçmiş olsun dediler?" diye konuştu.

3 GENEL BAŞKAN HDP'Yİ ARAMIŞTI

Ayn el Arap olayları soruşturması kapsamında yapılan operasyonun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu HDP'yi arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr