19.06.2022-21:33 (Son Güncelleme:19.06.2022-21:33)

Sosyal destek projeleri nelerdir, kimler yararlanır? 2022 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek projeleri açıklandı

Her geçen gün artan enflasyon oranı, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Özellikle dar gelirli ailelerin etkilendiği bu süreçte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı destek projeleriyle vatandaşın yanında oluyor. Peki, sosyal destek projeleri nelerdir, kimler yararlanır? İşte detaylar...

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen destek çalışmaları devam ediyor. Sosyal destek projeleri sayesinde her ay milyonlarca ihtiyaç sahibine ödeme yapılıyor.

Verilen destek kampanyalarından yararlanmak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ya da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine giderek başvuru yapmaları yeterlidir.

İhtiyaç sahibi milyonlarca vatandaşa devlet tarafından işe yönlendirme, işe yerleştirme, elektrik yardımı, şartlı sağlık, eğitim ve yakacak gibi yardımlar yapılmaktadır.

İşe yönlendirmede 1.417 TL ödeme yapılıyor!

İŞKUR tarafından işe yönlendirilen vatandaşlara bir kerelik yapılan işe yönlendirme yardımında, asgari ücret tutarının 3'te 1'i oranında ödeme yapılmaktadır. 2022 yılı için bu miktar 1.417 TL'dir.

İş görüşmelerinde tam destek!

18-55 yaş arası vatandaşlar iş görüşmesine gidecekleri zaman yol ve tıraş ücretleri devlet tarafından karşılanmaktadır. İş görüşmesi yardımı senede maksimum 3 defa alınabiliyor.

 

Elektrik faturası yardımı!

Elektrik faturası yardımından yararlanmak isteyenlerin, kişi başı gelirlerinin net asgari ücret tutarının 3'te 1'inin altında olması gerekmektedir. 2022 yılında verilen elektrik faturası destek ödemesi 1417 TL'dir.

Şartlı sağlık desteği!

Ailelerin düzenli sağlık kontrolü yaptırmaları için 0-6 yaş arası çocuklara ayda 55 TL, gebe annelere ise ayda 100 TL yardımlar iki aylık periyotlar ile ödenmektedir.

Şartlı eğitim desteği!

Sosyal güvencesi olmayan ailelerin çocuklarına, örgün eğitime devam etme ve eğitim süresi boyunca dört günden fazla devamsızlık yapmama şartıyla yapılan yardımdır. İki ayda bir verilen ödemelerin miktarları şu şekildedir; erkek ilkokul öğrencisine 55 TL, kız ilkokul öğrencisine 60 TL. Ortaokul erkek öğrencisine 70 TL, ortaokul kız öğrencisine 90 TL şeklinde yardım yapılmaktadır.

esmagulk@haber365.com.tr