10.11.2021-14:50 (Son Güncelleme:10.11.2021-14:55)

Son Dakika, Japonya'da Kuş Gribi Patlak Verdi, 143 Bin Tavuk İtlaf Edilecek!

Japonya basınında çıkan haberlerde ülkenin Akita eyaletinde kuş gribi tespit edildiğini açıkladı. Yetkililerin bölgedeki tavukları imha edecekleri açıkladı.

Japonya basınında çıkan haberlere göre, ülkenin kuzeydoğusundaki Akita bölgesinde kuş gribi tespit edildi. Tavuk çiftliğinde tespit edilen virüs sonrası 143 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.

Japonya'nın önde gelen basın kuruluşlarından Kyado ajansının paylaştığı bilgilere göre, Japonya'nın Akita eyaletinde bir tavuk çiftliğinde kuş gribine rastlandı. Olayı fark eden çiftlik çalışanları yetkililere haber verdi.

143 BİN TAVUK İMHA EDİLECEK

Bölgeye gelen yetkililer tarafından yapılan testlerde, 13 tavuğun 12'sinde kuş gribi belirlenmesi üzerine durum Tarım Bakanlığına bildirildi. Akita Valiliği, yaklaşık 143 bin tavuğun itlaf edileceğini açıkladı. Çiftliğin 10 kilometre çapında tavukların dolaştırılması ve yumurta sevkiyatı yasaklandı.


GEÇTİĞİMİZ AYLARDA YİNE KUŞ GRİBİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Salgından dolayı, ülke genelinde itlaf edilen kümes hayvanı sayısı 3 milyonu aşarken, 7 ülkeden yapılan kümes hayvanı ürünü ithalatına yasaklama getirildi.

Son olarak Tarım Bakanlığı, ülkenin kuzeybatısında bulunan Shiga eyaletinin Higashiomi kentindeki bir çiftlikteki yumurta fabrikasında kuş gribi vakası görülmesi üzerine buradaki yaklaşık 11 bin kümes hayvanın itlaf edildiği bilgisi paylaşıldı.

Bakanlık, salgının geçtiğimiz ay ilk defa görülen Kagawa bölgesinde de tekrardan kuş gribi vakalarına rastlandığını bildirdi.

Japonya'da yaklaşık 138 milyon kümes hayvanı olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Japonya ve komşusu Güney Kore’de de görülen kuş gribi vakalarının, dünya çapında ciddi hastalık bulaştıran türlerden biri olduğu konusunda uyardı.

KUŞ GRİBİ NEDİR?

Avian İnfluenza (Kuş gribi, Tavuk Vebası, Bird Flu) insanlarda grip etkeni olarak gözlenen influenza virüslerinden A tipinin neden olduğu, evcil ve yabani kanatlılar ile memeli hayvanların çoğunda solunum ve sindirim sistemine ait belirtiler gösteren, ölümle sonuçlanan çok bulaşıcı bir hastalıktır.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr