16.05.2022-13:49 (Son Güncelleme:16.05.2022-14:43)

Son dakika: Bursa'da ısı yalıtım üretimi fabrikasında yangın!

Son dakika: Bursa’da ısı yalıtım üretimi yapan fabrikada yangın meydana geldi. Fabrikadan çıkan siyah dumanlar adeta gökyüzünü kapladı.

Gelen son dakika bilgiler doğrultusunda, Kestel ilçesi Barakfakih Mahallesi’nde yer alan ısı yalıtım levhaları, yapı kimyasalları ve ambalaj imalatı gerçekleştiren fabrikada öğlen saat 13.00 sularında yangın meydana geldi. Kısa bir zaman içerisinde siyah dumanlar gökyüzünü kapladı ve başta Kestel, Gürsu ilçeleri gelmek üzere şehrin birçok farklı noktasında fark edildi.


Olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan çok sayıda ekip aracı sevk edilirken ekiplerin yangına müdahaleyi devam ediyor. Üretilen ürünlerin hammaddesinin plastik olması nedeniyle yangının kısa bir süre içerisinde büyüdüğü aktarıldı.

Bursa'da mangal yasaklandı

Bursa'da orman yangınlarıyla mücadele bağlamında, 16 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında tescilli piknik alanları haricinde kalan ormanlık alanda mangal, semaver, ateş yakmanın yasaklandığı duyuruldu.

Alınan karar neticesinde, Bursa ve ilçelerinde 16 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında resmi tescilli piknik/mesire alanları haricinde olan tüm ormanlık alanlarda mangal, semaver gibi ateşli piknik yapmak, orman içinde ATV, UTV, motosiklet kullanmak, motorlu vasıtalarla sportif faaliyetlerde bulunmak, çadırlı kamp yapmak, dilek feneri, meşale, havai fişek kullanmak, anız, bağ-bahçe artığı ve çöp yakmak akşam saat 20.30'dan ertesi sabah 09.00'a kadar yasaklandı.

tarikbuldk@gmail.com