27.04.2024-15:37 (Son Güncelleme:27.04.2024-16:42)

Son Dakika! Bakan Işıkhan asgari ücrete dair açıklamada bulundu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir canlı yayında asgari ücrete ara artış yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt verdi. Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesindeki süreci ve ekonomik dengeyi vurgularken, önemli açıklamalarda bulundu.

İşçi ve işveren temsilcilerini aynı masada toplayarak müzakerelerin sağlanmasını temin eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesinde hükümetin doğrudan müdahil olmadığını belirtti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun belirleyici olduğunu vurgulayan Bakan, temmuz ayında artış yapılmayacağını ve bu durumun dikkate alınarak ocak ayında asgari ücrette artış gerçekleştirildiğini ifade etti. Ekonomik denge ve istikrarın önemine işaret eden Işıkhan, "Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz" dedi.


Sendikalaşma oranı yükseldi

Bakan Işıkhan ayrıca, sendikalarla olan ilişkileri ve 1 Mayıs tartışmalarını da değerlendirdi. Sendikalaşmanın önemine vurgu yaparak, sendikalı işçi sayısının arttığını ve sendikalaşma oranının yüzde 15'e yükseldiğini belirtti. Ancak, bu süreçte CHP'nin köstek olduğunu ifade etti.

Öte yandan, istihdamdaki artışa da değinen Bakan Işıkhan, istihdam sayısının tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını ve istihdamı geliştirmenin öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.

Bakan Işıkhan'ın asgari ücret ve genel olarak ekonomiye ilişkin yaptığı bu açıklamalar, işçilerin, işverenlerin ve genel olarak ekonominin nabzını tutan önemli bir kurumun yaklaşımlarını yansıtması açısından dikkatle takip ediliyor.


cerenpeksen@haber365.com