13.08.2021-15:43 (Son Güncelleme:08.05.2024-08:10)

Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi Sonlandığında 40 Bin Kişiye İş Fırsatı Yaratacak

Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi tamamlandığında 40 bin kişiye iş imkanı sunacak.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada; Sivas'ın yeni üretim ve istihdam üssü olacak olan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

Bölgede yürütülen çalışmaları yakından takip eden Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, STSO Başkanı Mustafa Eken ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın ile birlikte Demirağ OSB'ye giderek içme suyu, kanalizasyon, elektrik hattı ve diğer alt yapı çalışmalarını yerinde inceleye aldı. Ayhan, çalışmalar hakkında Demirağ OSB Müdürü Mustafa Beştepe'den de bilgi aldı. Vali Salih Ayhan ve beraberindekiler, daha sonra 70 bin metrekare kapalı, 214 bin metrekare açık alanda inşaat çalışmaları devam eden Vagon Üretim Fabrikası'nı da inceleyerek fabrika yetkililerinden bilgi aldı. Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve TSO Başkanı Mustafa Eken fabrikaya montajı gerçekleştirilen kaynak makinasının da ilk vidasını sıkarak hayırlı olsun temennisini yerine getirdi.

'YILSONUNDA ALTYAPISI BÜYÜK ORANDA TAMAMLANMIŞ VE YATIRIM YAPILABİLİR OLACAK'

Vali Salih Ayhan burada yapmış olduğu açıklamada, Demirağ OSB'de ciddi bir ilerlemenin olduğunu ifade ederek, 'Kısa vadede yüzde 70 oranında çalışmalar tamamlanmış olacak. Yeni yatırımlar yapılmaya devam edildikçe yeni ihtiyaçlar da doğacak. İnşallah yılsonunda altyapısı büyük oranda tamamlanmış ve yatırım yapılabilir OSB'ye kavuşmuş olacağız' sözlerini kullandı.

'ÖDENEK SORUNU YOK'

Demirağ OSB'de devam eden çalışmalar için herhangi bir ödenek sorunu olmadığını, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her türlü desteğin verildiğini belirten Vali Salih Ayhan, Sivas'ın geleceği, ideali olan Demirağ OSB'nin üretim ve istihdam merkezi olacağını belirtti. Demirağ OSB altyapı çalışmaları devam ederken bir taraftan yatırım temellerinin atıldığını anlatan Vali Ayhan, Vagon üretim fabrikasının Ekim ayında üretime başlayacağını belirtti.

'40 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK'

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise üretim ve istihdam merkezi olacak ve en az 40 bin kişinin istihdam edileceği Demirağ OSB'de çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekleyerek, 'Bizler Sivas'ta kamu kurum ve kuruluşları olarak şehre iş ve aş kapısı açacak her projeye destek vereceğiz. Sivas geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Hem 1 OSB hem de Demirağ OSB, sadece Sivas'ın değil ülkemizin lokomotifi olacak' açıklamasında bulundu.

'SİVAS'I DAHA GÜZEL YARINLAR BEKLİYOR'

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken ise Sivas'ta kamuoyunda yanlış bilgilendirilmeler yapıldığına dikkatleri çekerek, Demirağ OSB'de çalışmaların geciktiği ve tarım arazilerinin feda edildiği gibi söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Başkan Eken, "Bir taraftan istihdam artarken diğer yandan da hazine arazilerinin tarıma açılmasıyla tarım arazilerinde yüzde 5 artış söz konusu. Çiftçimiz rahat olsun. Sanayi gelişmezse işsizlik bitmez. Tabi ki tarımı ve turizmi de geliştireceğiz. Ne kadar sektör çeşitliliği o kadar istihdam çeşitliliği olur" dedi.

Çalışmaların aralıksız sürdüğü Demirağ OSB'nin bir an önce cazibe merkezleri programına alınması için müjdeli haber beklediklerini ifade eden Başkan Eken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman Sivas’a ayrı bir önem verdiğini söyledi.

'HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYELİM'

Sivas'ta sağlanan birlik ve beraberlik ortamının iş insanlarına güç verdiğini sözlerine ekleyen Başkan Eken, 'Özel sektör ilimize yeni tesisler kazandırmaya devam edecek. Hemşerilerimiz rahat olsun ilimizde işsizlik bitecek. Her şeyi devletten beklemeyelim. Şehrimizi daha güzel yarınlar bekliyor.' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kaza yapan servisin içindeydi: Ünlü oyun...

Fırtına Marmara Denizi’nde korku dolu an...

Dünya FIFA Dünya Kupası'ndaki bu görüntü...

Vatandaşların yaralandığı İzmir depremin...

Kadıköy’de katliam gibi kaza: İETT otobü...

Konya’da korkutan kaza: Öğrenci servisi...

Herkes merak ediyordu: Yerli otomobil TO...

Mesaiye paraşütle uçarak gitti

Sosyal medyayı ayaklandıran video: Dokto...

Bakan Erdoğan’dan ABD’li muhabire tarihi...

7,6 şiddetinde sallandılar: Uzmanlar o b...

Avcılar metrobüs kazasının yeni görüntül...

Bursa'da sağanak yağış hayatı olumsuz et...

Çatalca'da feci kaza: 2’i ağır 8 kişi y...

İstanbul'da korkutan patlama! Oto tamirc...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı...

Bursa'da akıllara durgunluk getiren olay...

Can pazarının yaşandığı Mardin'de, dehşe...

İstanbul'da kabus dolu anlar! İETT otobü...

Sağanak yağış yurdu etkisi altına aldı:...

Korku dolu anların adresi İstanbul! Bele...

Motoru arızalanan uçak otoyola iniş yapt...

Hollanda'da bir garip soygun girişimi Tü...

Bursa’da çöp evde bulunan çocuğun tedavi...

ABD'de etkinlik ortasında ırkçılık skand...

Adalar vapurunda yumruk yumruğa kavga! i...

Ayasofya Camii’ne olan ilgi giderek artı...

Böyle hırsızlık görülmedi! Oto merkezine...

İyi insanlar iyi ki var! Adana’da bir do...

Van'da seyir halindeki bir otobüste endi...