27.04.2024-10:02 (Son Güncelleme:27.04.2024-16:59)

Şırnak’a Ukraynalı gelin geldi: 2 gün 2 gecelik düğüne 1 milyon liralık takı takıldı

Şırnaklı kepçe operatörü Ferhat Aykut ile Ukraynalı moda tasarımcısı Aurika Smirnov, Uludere ilçesinde 2 gün 2 gece süren bir düğünle evlendi. Evli çifte 1 milyon lira değerinde takı ve para takıldı.

Şırnak’ta kepçe operatörlüğü yapan 30 yaşındaki Ferhat Aykut, 2021 yılında sosyal medyadan tanıştığı 28 yaşındaki Ukraynalı Aurika Smirnov ile Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatil yaparken evlenme kararı aldı. Şırnak’ın Uludere ilçesinde 2 gün 2 gece süren bir düğünle evlenen çifte 1 milyon lira değerinde takı ve para takıldı.

1 milyon liralık takı takıldı

Düğünde gelinin 600 bin lira değerinde takı aldığı, damada ise 400 bin lira nakit para takıldığı öğrenildi. DHA'nın haberine göre, meşalelerin yakıldığı, havai fişeklerin atıldığı ve yüzlerce kişinin katıldığı düğünde, gelin ve damat kıyafetleriyle halay çekti. Halay görüntüleri metrelerce uzandı ve havadan da kaydedildi.


Ferhat Aykut, DHA'ya yaptığı açıklamada, ailesinin kararlarını olumlu karşıladığını belirterek, "Düğün çok güzel geçti. Ben ve eşim Ukraynalıyız, 3 yıldır birlikteyiz ve çok mutluyuz. Dil olarak hala zorluklar yaşasak da birbirimize destek oluyoruz. Düğüne katılan herkese teşekkür ederim. Akrabalarımızın tepkilerini düşündük ama en önemlisi 'sevgi ve aşk' dedik ve ailemiz de buna olumlu yanıt verdi," şeklinde konuştu. Başta korktuğunu ancak Ferhat'ı sevdiği için kararından vazgeçmediğini söyleyen Aurika Smirnov ise, "Türkiye çok güzel bir ülke. Başta korktum ama sonra kararımı verdim ve hiçbir şeyden pişman değilim. Bu harika bir kültür, harika gelenekler, her şey harika. Düğünümü çok beğendim, tüm konuklar çok şık giyimliydi. Çok mutluyum," dedi.

İşaret ve çeviri programlarıyla anlaşıyoruz

Ferhat'ın ablası Çimen Aykut, Aurika Smirnov ile işaret dili ve çeviri programları aracılığıyla iletişim kurabildiklerini belirtti. Aykut, "İnsanların birbirlerini sevmeleri için aynı dili konuşmalarına gerek olmadığını düşünüyorum. Sevgiyi hissetmek için ortak dil gerekmiyor.

Kültürel benzerlikler de şart değil. Bu duyguları hareketler ve jestlerle de ifade edebilirsiniz. Gelincik sayesinde bunu bir kez daha anladık. Onu ilk gördüğümde şaşırmıştım, 'Evleneceğim' dedi kardeşim. İşaret dili ve çeviri programlarıyla iletişim kurabiliyoruz" şeklinde konuştu.

kursat@haber365.com.tr