21.06.2021-13:30 (Son Güncelleme:21.06.2021-13:30)

Sinovac Aşısı Olanlar Dikkat! 3. Doz Aşıların Ne Zaman Yapılacağı Açıklandı

Salgınla mücadelenin en önemli ayağı olan Kovid-19 aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Osman Müftüoğlu, Sinovac aşısı yaptıranların 3. Doz aşılarını yaptırmaların vakti geldiğini belirtti.

Çin’de başlayan ve kısa bir sürede tüm dünyayı etkisi altına alan, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında üretilen Kovid-19 aşılarına ilgi büyük. Türkiye ise em başından beri aşı çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Özellikle beklenilen aşıların gelmesi üzerine, aşılmada hız kazanılmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Osman Müftüoğlu, Kovid-19 aşısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AŞILAMADA MÜKEMMEL HIZA ULAŞTIK

Sağlık Bakanlığı’nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, birçok meslek gruplarının ve SGK kaydı bulunan tüm vatandaşların aşı randevusu alabileceği duyurusu üzerine, aşı randevularında artış yaşandı. Buna oranla sadece geçtiğimiz hafta aşılanan kişi sayısı 5 milyonu geçti.

HATIRLATMAKTA FAYDA VAR

Aşılamaya ilk olarak sağlık çalışanlarından başlanmıştı ve sağlık çalışanlarına uygulanan sinovac aşılarının 3. Dozunun yapılmasının vaktinin geldiğine değinen Müftüoğlu, üçüncü aşılama için hızlı davranılması gerektiğini belirtti.

Müftüoğlu, ‘Sağlık çalışanları arasında da beklentini 3. dozun BioNTech ile yapılması ve uygulamada biraz hızlı hareket edilmesi oldukça önemli’ dedi.


UFAK BİR HATIRLATMA DAHA

Salgınla mücadelede bağışıklığın güçlük kazanmasının önemli olduğu, böyle bir durum karşısında 3. Doz aşının vakit kaybetmeden uygulanması gerektiğinin altını çizen Osman Müftüoğlu, ‘Bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullandıkları için Sinovac aşısıyla yeteri kadar güçlü bir bağışıklık üretemeyen kişilere de 3. doz aşılama bir an önce yapılmalı, onlar da güvence altına alınmalıdır. Tabii ki onlarda da 3. doz tercihi BioNTech aşısı olmalıdır’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr