22.02.2024-11:12 (Son Güncelleme:16.04.2024-19:10)

Selçuk Bayraktar, KAAN'ın ilk uçuşunu kutladı: “Türkiye'nin milli gururu havada!"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, milli muharip uçak KAAN'ın başarılı ilk uçuşunu takiben bir tebrik mesajı yayımladı. Bayraktar, Türkiye'nin savunma sanayisindeki önemli adımlarından biri olan KAAN projesinin ilk uçuşunu değerlendirirken, gelecek nesillere önemli bir miras bırakıldığını vurguladı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin milli ve yerli muharip uçağı KAAN'ın ilk uçuşunu kutlayan bir tebrik mesajı yayımladı. Bayraktar, resmi sosyal medya hesabı üzerinden, Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'a dair heyecan verici bir gelişmeyi takipçileriyle paylaştı.

Baykar'ın paylaştığı videoda KAAN'ın ilk uçuş anları yer aldı ve Türk savunma sanayisinin önemli bir başarısına tanıklık edildi. Mesajında, Türkiye'nin kendi üretimi olan 5. nesil savaş uçağı KAAN'ın milli teknoloji hamlesinin bir parçası olduğunu vurgulayan Bayraktar, şu sözlerle başarıda emeği geçen tüm ekipleri tebrik etti:

"Mavi vatanda, gök vatanda ve hatta uzayda... Milletimiz bazı siyasi kesimlerin tüm engel olma, karalama, yok sayma ve takoz olma çabalarına rağmen gereken desteğini esirgemeyecek ve inşallah bizler TEKNOFEST kuşağımızdaki milyonlarca gencin imzasını çok daha yüksek zirvelerde görmeye devam edeceğiz. Bayrağı, bizim neslimizden devralacak sevgili genç kardeşim, tüm bu emek, bu gayret, yüreğimizi titreten tüm bu heyecan, sen geleceksin diye.

20 yılda milli ve özgün olarak Türk mühendisleri tarafından geliştirilen platformlara baktığımızda Bayraktar TB2, ANKA, AKSUNGUR, AKINCI, HÜRKUŞ, ATAK-2, GÖKBEY, HÜRJET, Bayraktar TB3, Bayraktar Kızılelma, ANKA-3 ve son olarak KAAN vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun."

Milli teknoloji havacılık alanında kendini gösterdi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin milli muharip uçağı KAAN'ın ilk uçuşu için bir tebrik mesajında bulundu. Bayraktar, Türk havacılığının altın çağını yaşayacağını belirterek, Cumhuriyet'in 2. yüzyılı olan Türkiye Yüzyılı'nda havacılığın önemine vurgu yaptı. Selçuk Bayraktar'ın açıklamalarına göre, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin havacılık alanında da kendini gösterdiği bu dönem, gelecek nesiller için önemli bir çizgi olacak. Bayraktar, "Havacılıkta akamete uğrayan serüvenimizin yeniden doğuşunu izliyoruz. Gelecek nesillerimiz bu döneme baktıklarında 2000'li yıllarda Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla başlayan bu çağı Türk havacılığının altın çağı olarak anacaklar." dedi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Küçük Şef Olarak Bilinen Taha Duymaz Öyl...

Lübnan Halkı Teröristlerle Çatışmaya Baş...

İran'da Müslümanların Zulüm Gördüğü Ceza...

İki Grup Birbirine Girdi! Dehşet Anları...

Ölüme Terk Edilen Mülteciler Kurtarıldı

Almanya'da Irkçılık Karşıtı Dev Protest...

Bağcılar'da Dehşet Anları! Tartıştığı Ka...

ABD’de Silah Mağazası Yağmalandı

Meksika'da Eylemciler Polisi Ateşe Verdi

Savunma Sanayi'nden Tam Otonom Operasyon...

Suriye'den Canlı - İsrail Cebel Üzerinde...

Tıbbi Yardım Malzemesi Taşıyan TSK'ya Ai...

Antalya'da Karantina Gerginliği! Vatanda...

Çanakkale'de Korkutan Hortum Kamerayla A...

ABD'de Göstericiler Burnside Köprüsü'nde...

Amerikan Polisi Göstericilere Diz Çöktü

George Floyd Gösterileri Paris'i Birbiri...

Telefon Bataryasının Patlama Anı Kamerad...

Kağıthane'den Sonra Avcılar da Lağım Kok...

Adana'da 20 Bin Liralık Altın Çalan Hır...

ABD’deki Protestolarda Muhabir Kapkaça U...

Metrobüs ve Tramvay Duraklarında Korkuta...

Küçükçekmece'de Akılalmaz Görüntü

Yüksek Sesle Müzik Dinleme Kavgasının Gö...

Ünlü Hacker grubu ABD'ye savaş açtı

George Floyd Protestoları Avrupa'ya Sıçr...