21.03.2024-16:56 (Son Güncelleme:20.04.2024-15:40)

Seçime günler kala açılan metro hattının görüntüsü herkesi şok etti: Bozuk asansörler, lağım suları… o anlar kameraya yansıdı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala hizmete açılan Ataköy Olimpiyat Metro hattında sorunlar yaşanıyor. Metro hattında tavandan lağım sularının aktığı ve içerisinin tozdan dolayı nefes almanın neredeyse imkansız olduğu görülüyor. Ayrıca, hiçbir asansörün çalışmadığı tespit edildi. Beş yıl boyunca gözle görülür bir ilerleme kaydedilmeyen ve trafiği felç eden Ataköy Olimpiyat Metro hattı projesi, seçimlere sayılı günler kala faaliyete geçirildi.

İstanbul'da ulaşımın önemli bir parçası olan Ataköy Olimpiyat Metro hattı projesi, son yıllarda ciddi sıkıntılarla gündeme gelmiş ve uzun süredir tamamlanamayan bir yapı olarak biliniyordu. Ancak seçimlere sayılı günler kala, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle proje faaliyete geçirildi. Ancak, açılışın ardından ortaya çıkan manzara, vatandaşları ve uzmanları endişelendiriyor. Beş yıl boyunca gözle görülür bir ilerleme kaydedilmeyen bu proje, trafiği felç olmasına neden oldu ve İstanbul'un ulaşım sorunlarına yeni bir boyut ekledi. Metro hattının açılmasıyla birlikte, içerideki durum da gözler önüne serildi.

Engelli vatandaşların ulaşımı imkansız

Metro istasyonlarına engelli vatandaşların ulaşması neredeyse imkansız hale gelirken, hiçbir engelli asansörünün çalışmıyor olması da büyük bir eksiklik olarak dikkat çekiyor. İstasyonlara giriş yapıldığında ise yoğun toz bulutları ve kötü koku, vatandaşları karşılıyor. Tavandan sızan lağım suları ise adeta bir tehlike oluşturuyor ve bu durum kameralar tarafından kaydediliyor.

Metro içindeki vagonlarda ise durakları gösteren ekranların hiçbirinin çalışmadığı görülüyor. Bu durum, yolcuların seyahatlerini takip etmelerini zorlaştırıyor ve ulaşımın güvenliğini tehlikeye atıyor. Tüm bu sorunlar, İstanbul'un kalabalık nüfusu ve yoğun ulaşım talepleriyle birleşince, şehirde ciddi bir ulaşım kaosuna neden oluyor.

Ataköy Olimpiyat Metro hattı projesinin uzun vadeli çözümlerle tekrar gözden geçirilmesi ve sorunların çözülmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve ilgili yetkililerin acil olarak harekete geçmeleri gerekiyor. Aksi takdirde, şehrin ulaşım altyapısı ve vatandaşların günlük yaşamları ciddi şekilde olumsuz etkilenebilir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Belediyenin Kovduğu İşçi Kendini Yaktı

Türk Polis Teşkilatı'ndan Duygulandıran...

İBB'nin Ulaşım Zammı Protesto Edildi

Yolcu Uçağının Kuyruğu Piste Çarptı!

Esed Rejimi Evlerden Sonra Mezarlıkları...

Bakan Varank 4. Ulusal Antarktika Bilim...

Akbiline Yükleyeceği Parasını Kargaya Ka...

Ne Kadar Korna Çalarsan O Kadar Kırmızı...

Esad Rejimi ve Destekçilerinin Ele Geçir...

Elazığ ve Malatya'daki Esnafa 50 Bin Lir...

TSK'nın 300 Askeri Aracı İdlip'te

Elazığ'daki Provakasyonun Arkasından Yin...

İstanbul'da Ambulansa Saldırı!

Van'daki Kurtarma Anlarından En Sıcak Gö...

Mehmet Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'na Sert...

Hemzemin Geçitteki Kaza Kameralara Yansı...

Malatya'da Ağır Hasarlı Evler Kontrollü...

Terör Örgütünden Kaçan Kız, Diyarbakır A...

İletişim Başkanı Altun'dan 'Barışın Anah...

Van'da Çığ Altında Kalan Bir Vatandaş Bö...

Özdemir: Türkiye Gülen Cumhuriyeti Olaca...

Başörtülü Kadına Hakaret Eden İBB Yöneti...

AK Partili Çelik: İlker Başbuğ Hakkında...

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Açıkla...

Giresun'da Heyelan! Karayolu Ulaşıma Kap...

Sabiha Gökçen'de Uçağın Pistten Çıkmasın...

Bakan Turhan'dan İlk Açıklamalar