04.04.2020-16:48 (Son Güncelleme:04.04.2020-17:02)

Şanlıurfa'da Para Kazanmak İçin Sokağa Çıkan Çocuk Hüzünlendirdi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde el tartısı ile sokakta gezerek para kazanmaya çalışan 20 yaşının altındaki çocuk, yasak olduğunu öğrenince üzüntüsünü gizleyemedi. Çocuğun bu hali görenleri üzdü.

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını birçok ülkede etkili olmaya devam ediyor. Ülkemizdeki salgın da artarak devam ederken, alınan önlemler kapsamında 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması yasaklandı.

Şanlıurfa'da bu yasağa dikkat edilmezken, çocuklar çimlerde keçi otlattı, sokaklarda da bisiklet sürdü. Öte yandan para kazanmak için el tartısı ile sokağa çıkan bir çocuğun yasağı öğrendikten sonraki hali ise herkesi üzdü.

Bu durumlar kayıt altına alınırken, çocukların sokaklardaki halleri görüldü. Para kazanmak isteyen ve el tartısıyla sokağa çıkan çocuk kendisine sorular soruya dahi cevap veremeden oradan uzaklaştı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Dün alınan yeni önlemler kapsamında, 36 ile giriş ve çıkışlar yasaklandı. Ayrıca toplu alanlarda maskesiz durmak da yasaklar arasına konuldu. Sosyal mesafeye uymayanlara para cezası verileceği belirtilirken, 20 yaş altındakilerin de sokağa çıkması yasaklandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr