16.09.2021-10:04 (Son Güncelleme:25.04.2024-17:20)

Sağlık Bakanı Koca’dan Bilim Kurulu Sonrası Önemli Açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, pazartesi gününü işaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin aşılanmalarında, velilerin izni olması gerektiğini vurguladı.

Video konferans şeklinde düzenlenmiş olan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli açıklamalarda bulundu. Bilim Kurulu’nun aşı programının ilerleyişi ve okullarla artan hareketlilikle salgının nasıl etkileneceğine ilişkin değerlendirmeler yapmak için toplandıklarını belirtti.

VELİLERİN İZNİ GEREKLİ

Sağlık Bakanı, pazartesi günü itibarıyla 2 doz aşılanmanın oranlarını gösteren harita paylaşacaklarını belirtti. Bakan Koca, okullarda öğrencilere yapılacak olan testler için açıklamalarda bulunarak, ‘Okullarımızda öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecektir. Velilerimiz onam formunda öğrenciden test için numune alınmasına izin vermeleri halinde sadece boğazdan örnek alınarak tarama işlemi yapılacaktır’ ifadelerini kullandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE İLK HAFTA SORUNSUZ TAMAMLANDI

Koca, yüz yüze eğitimin ilk haftasında yeni koşullara uyumlu olarak tamamlandığını söyledi. Koronavirüse ilişkin alınan yeni tedbirler ve olabilecek olumsuzlukların yönetilmesine karşın yapılan hazırlıkların uyum haftasının rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde geçirilmesinde etkili olduğunu söyledi.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DEVAM ETMESİ EN BÜYÜK ÖNCELİK

Sağlık Bakanı, okullardaki yüz yüze eğitimin devam etmesinin en büyük öncelik olduğunu belirtti. Bunun teminatı ile ilgili olarak Koca, ‘Okullarımızda öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecektir. Velilerimizin onam formunda öğrenciden test için numune alınmasına izin vermeleri halinde sadece boğazdan örnek alınarak tarama işlemi yapılacaktır. En kutsal emanet olan bedenimize kişinin ya da velisinin rızası dışında hiçbir işlem tesis edilmesi mümkün değildir. Konu salgın hastalık bile olsa bu böyledir.’ ifadelerini kullandı.

PAZARTESİ GÜNÜNÜ İŞARET ETTİ

Bilim Kurulu'nun diğer gündem maddesinin ise aşı programının seyriyle ilgili olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı, ‘Aşı programımız, plana uygun ve başarıyla sürmektedir. Birinci doz aşılamada yüksek bir oranda ve kısa sürede aşılamayla önemli bir kazanım elde ettik. Şimdi sıra aşılarımızı tamamlamaya ve ikinci doz aşıları olmaya geldi. Sizlerle günlük olarak paylaştığımız Türkiye haritası üzerinde illerimizin birinci doz aşılanma oranlarını gösteren tablomuzu güncelliyor ve aynı haritayı iki doz aşılanma oranlarıyla paylaşmaya başlıyoruz. Pazartesi gününden itibaren iki doz aşılanma oranlarını gösteren haritayı paylaşacağız.’ dedi.

VAKA VE KAYIPLARDA AŞISIZ ÇOK FAZLA

Bakan Koca, vaka ve kayıplarda aşısız oranın çok fazla olduğunu söyleyerek, ‘Bu durum aşılar olmasaydı bizi nasıl bir felaketin beklediğinin göstergesidir. Virüsün kişilere ulaşma yolları kısıtlandıkça erişebildiği kişileri enfekte etmektedir. Topluca bağışıklık kazanmadan bunun önüne geçmek maalesef mümkün değildir. Mevcut vaka ve kayıplarımız aşı olmasaydı çok daha yüksek olabilirdi. Bu durum net şekilde görülebiliyor. Salgın toplumsal bağışıklık sağlanarak son bulacaktır. Bunun için aşı olmak elzem.’ ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, aşının, ikinci doz uygulandıktan 14 gün sonra korumaya başladığını hatırlatarak, toplumsal bağışıklık sağlanıncaya kadar tedbirlere uyulması ve maske, mesafe ve temizlikle birleştirerek devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı, ‘Bunu kalıcı hale getirmek elimizde. Hep beraber tedbirlere uyacak ve aşı olarak toplumsal bağışıklığı elde edeceğiz.’ dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

PKK'nın İmamoğlu'na Verdiği Destek Sosya...

Binali Yıldırım: 'Sorunları Biliyoruz, S...

İstanbullular Binali Yıldırım'a Yoğun İl...

24 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

PKK Elebaşılarından Zerin Ruken Ekrem İm...

İstanbul'un Hangi İlçesinde Ne Kadar Tra...

Kılıçdaroğlu: 'İzin Almadan Televizyona...

23 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

Ekrem İmamoğlu'nun Bir Yalanı Daha Ortay...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kendi...

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar CHP'nin...

Ekrem İmamoğlu'dan Google Yalanı

Yeni Askerlik Sisteminin Detayları Belli...

2 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugünü...

22 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım'...

CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nun FE...

Yer Sofrasına Oturduğu İçin Gündem Olan...

21 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

Ordulu Balıkçıların Romanya Açıklarında...

Ahmet Hakan İle Ekrem İmamoğlu Arasında...

20 Mayıs 2019 - Gündemde Öne Çıkan Bugün...

Atatürk Geleceği Neden Gençlere Emanet E...

Binali Yıldırım'dan EYT Açıklaması: Beni...

İstanbul Seçimleri Neden Bu Kadar Önemli

Binali Yıldırım: İki Bayram Arasında İst...

İsrail'deki Eurovision'da İzlanda'dan Fi...