02.06.2021-09:49 (Son Güncelleme:19.04.2024-11:00)

Rüyasında Peygamberimizi Gören Ateist Kız Müslüman Oldu

Rüyasında peygamber efendimizi gören ateist ve Fransız kökenli olan gördüğü rüyadan çok etkilendi. Sonrasında ise İslam'ı araştırmaya başlayarak Müslüman oldu

Son dönemlerde yapılan araştırmalara göre Müslüman olmak isteyenlerin sayısı git gide atıyor. Özgür denilen hayatta bir türlü istedikleri huzuru bulamayanlar sonunda kurtuluş olarak İslam ile tanışıp Müslümanlığı kabul ediyorlar. Hepsinin de çok farklı bir hikayesi var. Dinleyince etkilenmemek elde değil.

Bir insan peygamberi rüyasında görebilir mi? Bu sorunun cevabı tabii ki her zaman merak edilmiştir. Aslında bu imkansız değil. Çok az insan bu güzel duyguyu yaşayabilmektedir. Sonrasında yaşadığı duyguların tarifi ise neredeyse imkansızdır. Pek çok kişinin kanaatı o noktada değişebiliyor. Birçok hadis kitabında rivayet edilen bu hadisi şerifte efendimiz şöyle buyuruyor: “Rüyasında beni gören, gerçekten beni görmüştür. Çünkü, şeytan hiçbir şekilde benim suretime giremez.” Fakat şeytan başka bir şekle girip görülebilir. Peygamber Efendimiz tanımayan kimsenin de bunu ayırması kolay olmaz.

PEYGAMBER EFENDİMİZİ RÜYADA GÖRMEK, ONU GÖRMEKTİR

Bazı alimler de peygamber efendimizi değişik şekilde görmek, yine onu görmek olur. Fakat bu kişinin dindeki noksanlığına alamettir. Peygamber efendimizi rüyada gerçek şekli ile gören ve mümin olarak ölen herkes cennete gider diye buyurmuşlardır. Rüyada peygamber efendimizi görmek gamdan sonra feraha, borçlu ise borcunu ödeyeceğine, tutuklu ise tahliye olacağına korkuyor ise korkmayacağın, sıkıntı ve yokluk içinde ise hayırlı nimetlerin artmasına, zengin ise parasının ve malının daha da artacağına, fakir ise bu durumdan kurtulacağına, hasta ise iyileşeceğine delalet eder. Onun mübarek yüzünü gören kimse cennet ile müjdelenmiş olur.

Peygamber efendimizi rüyada ayakta ve konuşur bir durumda görmek, o kimsenin tuttuğu yolun iyiliğine, peygamberimizin rızasına işarettir. Peygamber efendimizi arkası dönük olduğu halde, yürür görmek bir sefere çıkıp ondan hayır görmeyeceğine aksine kendisine doğru geldiğini görmek, çıkacağı seferden ya da yapacağı işten hayır göreceğini gösterir. Peygamber efendimiz ile sofrada oturup yemek yediğini görmek, cennet tamamından nasip olacağına ve dünya nimetlerinin çoğalacağına delalet eder.

Fransa’da kısa bir süre önce Müslüman olan bir kızın da hayatı bu şekilde değişmişti. Gördüğü rüyadan çok etkilenen kız ateist ve Fransız kökenli olmasına rağmen İslam’ı araştırmış ve en sonunda doğruyu görüp Müslüman olmuştur. Yaşadığı o hisleri ve o dönemleri gözyaşları içerisinde anlattı. Arkadaşlarının da Müslüman olması için elinden gelenleri yapıyor.

ATEİST KADIN, MÜSLÜMAN OLDUKTAN SONRA NUR İSMİNİ ALDI

Fransız kız Müslüman olduktan sonra Nur ismini aldı. Nur, aydınlık parıltı ve parlaklık anlamına gelir. Aynı zamanda Hz. Muhammed 40 yaşında peygamber oldu. Hira dağında oku emri ile başladı. Hira dağının bir diğer anlamı ise nurdur. Bu sebep ile Fransız kız, kendine bu ismi yakıştırmıştır. Nur, anlattığı hikayesinde ise batının gerçek yüzünü ise adeta ortaya çıkardı. Henüz 18 yaşındayken o da diğer kızlar gibi kendi haline bırakılmış doğal olarak her gencin battığı sapkınlıklardan olabildiğince uzak durmayı tercih etmiş ve bu yüzden de okulu da bırakmak zorunda kalmıştır.

Müslüman olmadan önce Ateist olduğunu itiraf eden Nur, zina içki ve eğlence dolu gençlik hayatını yaşayanları aslında hiçbir zaman mutlu olmadığını dile getirmektedir. Kendisi de hatalar yaptığını ve zaman zaman da boşlukta olduğunu hissetmiştir. Sürekli huzursuz ve mutsuzluğun içerisindeyken bir anda gördüğü rüya ile çok etkilenmiştir. Onun için her şey o rüya ile başlamış. Kitaplara merak salan genç kız, İslam dinini araştırmaya başlamıştır. Katolik bir okulda okumasına rağmen hatta erkek kardeşi de Yahudi bir okulda okumasına rağmen o içi dolan huzur sayesinde İslam’ı araştırmayı tercih etmiştir. Rüyasının ona bir işaret olduğunun farkındaydı.

Bir sabah uyandı ve evet hazırım Müslüman olmalıyım diye düşünerek yaşadığı bölgede çok az bulunan camilerden birine gitti. Müslüman bir kadın da camide Müslümanlara ders veriyordu. Onun yanına giden Nur, Müslüman olmak istediğini dile getirdi. Bu karardan sonra Nur, herkesin memnun gözleri altında sahneye çıkarak şehadet getirdi ve Müslüman oldu. Nur, içim içinin huzur ile dolduğunu açıkladı. Şimdi ki isteği ise Müslüman bir ülkede hayatını devam ettirmek. En büyük değişimi ise karakter bakımında yaşamış. 2 yıldır çok mutlu ve huzurlu olduğunu belirtiyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
SIRADAKİ VİDEOLAR

TÜBİTAK Başkanı Koronavirüs Aşısı ve İla...

Kurye Terörü! Sipariş Götürdüğü Binaya İ...

Kavun Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Define Ararken Bulduğu Sandıktan Çıkanla...

Cinsel İçerikli Görüntüleri İnternete Sı...

Putin ile Aliyev Arasında 'Havalar Nasıl...

Havalimanında Bayıldı! Midesinden 93 Ade...

Ünlü Fenomen Videosunda Yardım mı İstedi...

İzmir'de Felaket! Araçlar Suya Gömüldü

Raylara Düşen Çocuk Ölümden Kıl Payı Kur...

11 Metrelik Balina Kıyıya Vurdu

Edirne'de Araçlar Sular Altında Kaldı

Sokak Ortasında Yol Verme Kavgası

Kadir Şeker Dosyası Genişledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Geleneksel Sporlar...

1075 Yıl Hapis Cezası Alan Oktar Gözyaşl...

Esenler'de ATM Cihazına Saldırı!

Türkiye İkinci Milli Helikopter Motorunu...

Ankara'da Pes Dedirten Olay! Ceza Yememe...

Esenyurt TEM Otoyolu'nda 12 Aracın Karış...

Direği Yalayan Çinlinin Dili Yapıştı

Aliyev, Paşinyan ve Putin Moskova'da Bir...

Ümitcan Uygun'un DNA'sı Alındı

Türkiye'den WhatsApp'ı Silme Kampanyasın...

Emniyet'ten Çıplak Arama İddialarına Vid...

İstanbul'da Baraj Seviyesi Arttı!

Ülkemizin Dört Bir Yanında Bayrak Töreni

Sultangazi'de Bina Çöktü!

Şişli'de Dehşet! Sevgilisini Tekme Tokat...

Alaattin Çakıcı İçin Yazılan Türkü