27.04.2024-09:27 (Son Güncelleme:27.04.2024-16:57)

Rusya’dan NATO’ya sert sözler: ‘Savunma örgütü olduğu tümüyle yalan’

NATO hakkında sert sözler kullanan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO’nun savunmaya yönelik bir örgüt olduğu açıklamalarının tümüyle yalan olduğunu ve hedeflerinin Latin Amerika olduğunu ifade etti.

Bolivya Dışişleri Bakanı Celinda Sosa Lunda ile başkent Moskova’da ortak bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Latin Amerika’da yaşanan sorunların ivedilikle çözülmesi taraftarı olduklarını ve ABD’nin de Küba’ya uyguladığı ekonomik ablukayı sonlandırması görüşünü bildirdi.

Latin Amerika’nın iç işlerine müdahale girişimlerine karşı çıkıyoruz

AA’da yer alan habere göre; Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Latin Amerika ülkelerinin içişlerine müdahale girişimlerine karşı olduklarını ve bu konuda Bolivya ile birlikte hareket ettiklerini belirtti. Arjantin'in Bolivya sınırında askeri varlığını artırmasını ve NATO'ya katılma isteğini değerlendiren Lavrov, NATO'nun savunma amaçlı bir ittifak olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Lavrov, Asya Pasifik'teki etkinliklerinin yanı sıra Latin Amerika'ya doğru genişlemelerinin endişe verici olduğunu vurguladı. Birçok ülkenin, bu durumun NATO'nun çıkarları doğrultusunda kullanılabileceğini anladığını dile getirdi.

Bolivua ABD’ye resti çekti

Bolivya Dışişleri Bakanı Lunda, ABD'nin Küba, Venezuela ve diğer ülkeleri abluka altına aldığını belirterek, "Demokratik kurumların öncülüğünde çok kutuplu bir dünya düzeninin inşa edilmesinden yanayız." dedi. Latin Amerika'da ABD'nin askeri üs kurmasına karşı olduklarını vurgulayan Lunda, ülkesinin barışçıl bir politika izlediğini vurguladı.

Filistin meselesine de değinen Lunda, "İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda en savunmasız olanların, yani kadınların ve çocukların korunmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

kursat@haber365.com.tr