09.08.2022-15:29 (Son Güncelleme:09.08.2022-15:40)

Rusya’dan çok konuşulacak hamle: Avrupa’ya petrol sevkiyatı durduruldu

Rusya’dan gelen son dakika açıklaması ortalığı karıştırdı. Rus petrol boru hattı işletmecisi Transneft, Avrupa'ya petrol sevkiyatının durdurulduğunu açıkladı. İşte detaylar…

Son günlerde Rusya ile Avrupa ülkelerinde ipler giderek gerildi. İlk olarak gaz akışında tasarrufa gittiğini açıklayan Rusya, şimdi de Avrupa’ya petrol sevkiyatı durduruldu.

Avrupa’ya petrol sevkiyatı durduruldu

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Rus petrol boru hattı işletmecisi Transneft yazılı açıklama yaptı. Rus petrolünü Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya taşıyan Drujba hattının güney kolu için Ukrtransnafta şirketine ön ödeme yapılmasının gerektiği ifadelerine yer verildi.

Twitter üzerinden yapılan yazılı açıklamanın devamında; ‘’Söz konusu sevkiyat hizmeti için Ukrtransnafta'ya yapılan son ön ödemelerin Transneft'e geri döndüğü bilgisine yer verilirken, ödemelerin Avrupa Birliği'nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle gerçekleştirilemediğine işaret edildi’’

Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya sevkiyat 4 Ağustos itibarıyla durdu

Petrol sevkiyatının durdurulmasının nedeni olarak ödemelerin gerçekleşmemesi olduğu belirtilen açıklamada; Ukrtransnafta'nın Transneft'e sevkiyat hizmeti sağlamayı durdurduğu ve bu nedenle Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya sevkiyatının da 4 Ağustos itibarıyla durduğu kaydedildi. Şirketin Drujba hattının diğer kollarındaki sevkiyatının devam ettiği, Belarus üzerinden Polonya ve Almanya yönündeki sevkiyatlarda sorun yaşanmadığı belirtildi.

mihrabkurt@haber365.com.tr