23.05.2024-12:12 (Son Güncelleme:23.05.2024-12:12)

Rusya'da siyasi ve askeri dengeler sarsılıyor: Genelkurmay Başkan Yardımcısı tutuklandı!

Rusya'da son günlerde yaşanan gelişmeler, ülkede büyük bir dönüşümün habercisi gibi görünüyor. Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun görevden alınmasının ardından yaşananlar, ülkedeki siyasi ve askeri dengelerde önemli değişikliklerin işaretini veriyor.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Savunma Bakanlığına atadığı Andrey Belousov'un göreve gelmesinin ardından, Rusya'da sular durulmuyor. Dün yaşanan Tümgeneral Ivan Popov'un "geniş çaplı dolandırıcılık" suçlamasıyla gözaltına alınması, ülkedeki askeri yapılanmada derin sarsıntılar yaratmıştı.

Popov'un ardından bugün de Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Vadim Shamarin'in "dolandırıcılık" iddiasıyla gözaltına alınması, durumu daha da vahim hale getirdi. Evi aranan Shamarin, daha sonra mahkeme kararıyla tutuklanarak ülkedeki yolsuzluk iddialarının gölgesinde kaldı.

Asker mahkemenin yaptığı açıklamada, "Mahkeme, soruşturmanın Vadim Shamarin'in tutuklu yargılanması şeklinde bir önleyici tedbir seçilmesi yönündeki dilekçesini kabul etti." ifadeleri yer aldı.

Rüşvet suçlamaları

Korgeneral Shamarin, Savunma Bakan Yardımcısı Timur Ivanov, Korgeneral Yuri Kuznetsov ve Tümgeneral Ivan Popov'un ardından benzer suçlamayla tutuklanan dördüncü isim oldu. Kuznetsov'un 30.5 milyon ruble, Ivanov'un ise 1.185 milyar ruble rüşvet almakla suçlandığı belirtiliyor.

Rusya'da yaşanan bu olaylar, ülkede siyasi ve askeri düzende ciddi değişikliklerin kapıda olduğunu gösteriyor. Vladimir Putin'in liderliğindeki Rusya, içeride ve dışarıda önemli gelişmelerle sarsılırken, gelecek günlerde neler yaşanacağı merakla bekleniyor.

cerenpeksen@haber365.com