26.05.2024-10:31 (Son Güncelleme:26.05.2024-10:31)

Rusya, Harkiv’e bomba yağdırdı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya, Ukrayna’nın Harkiv kentindeki bir mağazayı bombaladı. Saldırıdan edinilen ilk bilgilere göre en az 2 kişinin öldüğü, 24 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Rusya Ukrayna savaşında 2 yılı aşkın bir süre geride kalırken Rus ordusu Ukrayna’nın kentlerini bombalamaya devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'nın Harkiv kentinde bir inşaat malzemeleri mağazasını vurması sonucu en az 2 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı ilk belirlemelere göre bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Harkiv'deki sivil tesislere saldırdığını belirtti.

Zelenski mağazayı ziyaret etti

AA’da yer alan habere göre; İnşaat malzemeleri satılan mağazanın hedef alındığını ifade eden Zelenski, mağazada birçok çalışan ve ziyaretçinin bulunduğunu belirtti. Zelenski, saldırı sonucu mağazada yangın çıktığını ve olay yerinde tüm acil servislerin çalıştığını, arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini duyurdu.


Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mağazaya 2 güdümlü hava bombasının isabet ettiğini belirterek, saldırıda en az 2 kişinin öldüğünü ve 24 kişinin yaralandığını bildirdi. Sinegubov, saldırı sonucu mağazada yangın çıktığını, içeride yüzlerce kişinin olabileceğini ve can kaybının artabileceğini belirtti.

kursat@haber365.com.tr