Revani tarifi: en güzel ve lezzetli revani tarifi nasıl yapılır? Revani tarifi malzemeleri ve pratik tarifi
Osmanlı Dönemi'nden günümüze kadar gelen Revani tatlısı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini koruyor. Şerbetli tatlılar kategorisinde ilk sıralarda yer alan Revani tatlısı yıllar geçtikçe çeşitliliğini artırmıştır. Peki, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden Revani tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Revani çeşitleri nelerdir? İşte Revani tatlısına dair tüm detaylar...
Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden Revani tatlısı, gerek kolay bulunan malzemeleri gerekse pratik tarifiyle birçoğumuzun vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki, bu çok sevilen Revani tatlısı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Revani tatlısı nasıl yapılır?
Revani tatlısı malzemeleri şunlardır:
- Üç tane yumurta
- Bir su b. toz şeker
- Yarım su b. sıvıyağ
- Bir su b. yoğurt
- Bir su b. irmik
- Bir paket kabartma tozu ile şekerli vanilin
- Bir su b. un
Şerbet için gerekli malzemeler:
- Üç su b. şeker
- Üç su b. su
- Birkaç damla limonun suyu
Tatlının yapımına ilk önce şerbet hazırlanarak başlanır. Malzemeler karıştırılarak ocağa konulan şerbet kaynatılır ve soğutmak için bekletilir. Şerbet soğutmaya alınınca, yumurta ile şeker köpürtülerek çırpılır. Üstüne sıvıyağ ile yoğurt ilave edilerek malzemeler iyice karıştırılır. Ardından irmik eklenerek karışım kıvamlı hale getirilir. İstenilen kıvam elde edilince un ile kalan malzemeler de karışıma katılır. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında altı ile üstü kızarana kadar pişirilir ve ılıyan şerbet dökülür. Tatlınız şerbetini iyice çektiğinde servisi hazırdır. Afiyet olsun...
Haşhaşlı Revani tatlısı nasıl yapılır?
Geçmişten günümüze kadar gelen Revani tatlısının farklı çeşitleri olduğundan yukarıda bahsetmiştik. Tatlının söz konusu çeşitlerinden en çok tercih edileni haşhaşlı olanıdır. Görüntüye önem verenler tarafından tercih edilen haşhaşlı Revani tarifi de oldukça basittir. İşte, haşhaşlı Revani tatlısı tarifi:
Haşhaşlı Revani tatlısı malzemeleri şunlardır:
- Dört tane yumurta
- 1,5 su b. toz şeker
- Bir su b. sıvıyağ
- Bir su b. süt
- 1/75 su b. mavi haşhaş
- Bir paket kabartma tozu ile şekerli vanilin
- Göz kararı un
Şerbet için gerekli malzemeler:
- Üç su b. toz şeker
- Üç buçuk su b. su
- Birkaç damla limonun suyu
Revani tatlısının püf noktaları neler?
Tadı damakta kalan bir Revani tatlısı yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar şunlardır:
- Keki fırından çıkarınca sıcaklığının geçmesini bekleyin. Kekinizin sıcaklığı geçtiğinde soğuttuğunuz şerbeti dökün.
- Kekin şerbetini iyice çekmesi için şerbeti dökmeden kekinizi dilimleyin.
- Yumurtalarınızı muhakkak oda sıcaklığında bekletin ve şekerle köpük haline gelinceye kadar iyice çırpın.