27.04.2024-09:35 (Son Güncelleme:27.04.2024-16:58)

Resmi Gazete’de KDV kararı: Lokanta ve kafelerde yeni dönem başladı

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karara göre, lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı yüzde 8’den yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20’ye yükseltildi.

Lokanta ve kafelerdeki yiyeceklerde uygulanan KDV oranının değiştirilmesine dair düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklerdeki KDV oranı yüzde 8’den yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20’ye yükseltildi.

Lokanta ve kafelerde yeni dönem başladı

Haber7’nin yer verdiği habere göre; yeni düzenlemeyle birlikte, lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemeleri satışı üzerinden yüzde 1 KDV yerine yüzde 10 KDV ile faturalandırması engellenecek. Öneriye göre, lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler, kendi ürettikleri yiyecek ve içecekler ile dışarıdan tedarik ettikleri ve işletme içinde sattıkları ürünler için yüzde 10 KDV uygulayacak.


Bu işletmelerin telefonla veya internet üzerinden sipariş alarak adrese teslim veya gel-al şeklinde gerçekleştirdikleri tüm satışlar da artık aynı kapsamda değerlendirilecek. Ayrıca, işyeri ruhsatı bulunmadığı halde müşterilere oturma alanları sunan yerlerdeki yiyecek ve içecek satışları da yeni düzenleme kapsamında değerlendirilecek.

kursat@haber365.com.tr