25.05.2024-17:11 (Son Güncelleme:25.05.2024-17:11)

Pucca Selen Pınar kimdir? Selen Pınar Işık kaç yaşında ve nereli?

Kiralık kaldığı evinin kirasını ödemeyen ve eve zarar veren ve Pucca adıyla hatırlanan sosyal medya fenomeni Selen Pınar sosyal medyada gündem oldu. Peki Pucca Selen Pınar kimdir? Selen Pınar kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

Sosyal medyada adı gündem olan isimlerden birisi olan Pucca adıyla da tanınan Selen Pınar Işık’ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. İnternet fenomeni ve yazar mesleklerini yapan Selen Pınar Işık’ın biyografisi arama motorlarından sorgulanıyor. Peki Pucca Selen Pınar kimdir? Selen Pınar Işık kaç yaşında ve nereli?

Selen Pınar Işık kimdir?

Pucca, gerçek adıyla Selen Pınar Işık, 3 Haziran 1987'de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Karşıyaka Kız Lisesi'nde başladı ve buradan mezun olduktan sonra üniversite eğitimi için İzmir'den Ankara'ya taşındı. Üniversite yıllarında, küçük bir radyoda program yaparak medya dünyasına adım attı. Ardından bir televizyon kanalında montaj işleriyle ilgilendi. Radyo Televizyon Sinema ve Gazetecilik bölümlerinde öğrenim gördü.


Bu süreçte blog yazarlığına merak saldı ve blog yazılarıyla dikkat çekmeye başladı. Aynı zamanda Twitter'da yazılar paylaşarak geniş bir takipçi kitlesi edindi. 2010 yılında blog yazılarını "Küçük Aptalın Büyük Dünyası" adıyla kitap haline getirdi. Bu kitabı, 2014 yılında "Hadi İnşallah" ismiyle sinemaya uyarlandı.

Pucca, ilk kitabının başarısından sonra yazarlık kariyerine hız kesmeden devam etti. 2011'de "Ve Geri Kalan Her Şey", 2012'de "Allah Beni Böyle Yaratmış", 2013'te "Ay Hadi İnşallah!", 2015'te "O Adam Buraya Gelecek", 2016'da "PuCCa Günlük - Pembe" ve "PuCCa Günlük - Siyah", 2017'de "Şimdi Biz Neyiz?" ve 2019'da "Peki Ya Şimdi?" adlı kitaplarını yayımladı.

Pucca'nın samimi ve eğlenceli üslubu, kitaplarının geniş bir okuyucu kitlesi tarafından sevilmesini sağladı ve onu sosyal medyanın önemli isimlerinden biri haline getirdi.

kursat@haber365.com.tr