16.09.2020-11:51 (Son Güncelleme:27.04.2024-20:01)

Probiyotikler, sindirim sisteminin doğru çalışmasını sağlayan, mide ve bağırsak problemlerini önüne geçen mikroorganizmalardır.

1


Probiyotikler, sindirim sisteminin doğru çalışmasını sağlayan, mide ve bağırsak problemlerinin önüne geçen mikroorganizmalardır. Peki bağışıklık sisteminizi güçlendirip, sizi hastalıklardan ve mide rahatsızlıklarından koruyacak probiyotik besinler hangileridir?

2

Yoğurt


En önemli probiyotiklerden biri yoğurttur. Yoğurt, sindirim sistemine zararlı mikroplarla savaşan Lactobacillus, acidophilus ve diğer probiyotik maddeleri içinde barındırır.

3

Bitter Çikolata


Bir parça bitter çikolata tüketmek, diğer süt ürünlerine oranla vücudunuza 2 kat daha fazla probiyotik kazandırır.

4

Peynir


Peynir, probiyotik açısından oldukça zengindir ve günlük olarak muhakkak tüketmelisiniz. Peynir, thermophillus, bifudus, bulgaricus ve acidophilus içerdiği için vücutta bağışıklığı güçlendirir.

5

Çay


Fermente çayı tüketmek de sağlık için çok faydalıdır. Ayrıca he rgün kombu çayı tüketilmesi gereken yüksek probiyotik içeren bu çay hem enerji verir, hem de zayıflatır.

6

Ayran


Türkiye’de çokça tüketilen ayran, mikropları öldürür ve yararlı bakteri oluşumunu sağlar. Soda, kola gibi asitli içecekler yerine, ayranı tercih edilmesi, vücuda probiyotik alınması açısından önemlidir.

7

Keçi Sütü


Keçi sütü actobacilli, bifidus bakterileri içerir ve yüksek probiyotik kaynağıdır. Keçi sütündeki bu bakteriler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda enerji verir.

8

Turşu


Güçlü probiyotiklerden biri de turşudur. Turşu, sindirim sistemi için faydalı bakteriler içerir.

9

Lahana Turşusu


A, E ve C vitaminleri açısından zengin olan lahana turşusu, probiyotik değeri yüksek olan besinlerden biridir.

Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir?
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR