12.08.2020-10:43 (Son Güncelleme:12.08.2020-10:34)

PRF ile Diş Tedavisi Daha Konforlu

Genel olarak ağız ve diş bakımı yapmak herkes için önemlidir. Fakat bazı durumlarda dişleri fırçalamamak ya da ağız bakımını yapmamak istenmeyen çürüklere neden olabiliyor. Hatta diş kayıplarına kadar gidebilmektedir. Peki bu sorunların tedavisi en iyi hangi yöntem ile yapılabilir? İşte detaylar...

Ağız ve diş bakımını her yıl en az bir kere yapılması gerekmektedir. Sizin görmediğiniz ya da hissetmediğiniz zamanlarda bile problemler başlangıç göstermiş olabilir. Bu gibi durumlarda önüne geçilmesi noktalara gelmemek için önceden tedbir alınması oldukça önemlidir. Aksi taktirde tedavi süreci de fazlasıyla sancısı olacaktır.

BU TREDAVİ ÇABUK İYİLEŞTİRİYOR

Ağız ve diş sağlığı alanında kullanılan en yeni uygulamalardan PRF yönteminde hastaya konforlu bir tedavi imkanı sunuyor. Uzm. Dt. Halil Çelik, bu yöntemle iyileşmenin çok hızlı olabildiğini açıkladı.

Dünya genelinde sağlık alanındaki son teknolojik gelişmelerin tedavi yöntemlerini çeşitlendirdiğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dt. Halil Çelik, PRF tekniğinde kullanılan malzemelerin tamamen otojen (kişinin kendi kanından elde edilen) olduğunu belirtti. Uzm. Dt. Halil Çelik, 'PRF tekniğinde kişinin kendi vücudundan elde edilen materyal kullanıldığı için herhangi bir alerji oluşturma ihtimali yok. Bu kullandığımız materyalin avantajı, kişinin kendi kanının içerisindeki büyüme faktörlerini bir araya toplanıyor olması. Bu yöntem özellikle diş çekiminden sonra ya da implant uygulaması gibi cerrahi müdahalelerden sonra iyileşme hızını çok daha fazla artırıyor. Aynı zamanda ağrıyı da azaltmamızı sağlıyor. Çok daha hızlı iyileşmeyle birlikte yüksek bir başarı oranı da elde edilebiliyor' dedi.

HIZLI VE BAŞARILI BİR İYİLEŞME OLUYOR

PRF tedavisinin hasta açısından çok konforlu bir yöntem olduğunu da açıklamalarına ekleyen Uzm. Dt. Çelik, tedavi süreci hakkında şu bilgileri söyledi:

'Önce hastadan ‘vacutainer’ yardımıyla herhangi bir ağrı olmadan kan alınıyor. Sonra özel tüpler içerisinde santrifüj işlemi uygulanıyor. Bu işlemin ardından da dikkatlice PRF dokusu, kanın geriye kalanından ayrılmış oluyor. Cerrahi işlemin son bölümüne doğru bu PRF dokusunu o bölgeye yerleştiriyoruz. Böylece hızlı ve başarılı bir iyileşme oluyor. PRF uygulaması için santrifüj cihazı gibi nitelikli aletlerin yanı sıra damar yolu işlemini yapacak yetişmiş sağlık personeli gibi unsurların olması gerekiyor' dedi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr