17.09.2020-16:45 (Son Güncelleme:17.09.2020-16:47)

Polonya ve Rusya Krizi

2010 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında kasıtlı neden olma suçlamasıyla Rus yetkilileri suçluyor. Suçlamalar kapsamında, 3 Rus hava trafik kontrolörünü tutuklanması talep ediliyor.

>Polonya adalet makamı Smolensk havaalanından üç Rus hava trafik kontrolörünün tutuklanmasını istiyor. Savcılar, 3 Rus vatandaşını, 2010 yılında eski cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'yi öldüren kazaya kasıtlı olarak neden olmakla suçluyor. Başsavcılığı Sözcüsü Ewa Bialik, yaptığı basın açıklamasında, müfettişlerin üç kişinin geçici olarak tutuklanması için, Varşova-Mokotow bölge mahkemesine başvuruda bulunduklarını söyledi. Bialik açıklamasında, hava trafik kontrolörlerine yöneltilen suçlamalar, birçok insanın ölümüyle sonuçlanan bir uçak kazasının kasıtlı provokasyonu ile ilgili olduğunu aktardı.
>
>

Kaczynski ve eşi, 10 Nisan 2010'da Batı Rusya'nın Smolensk kenti dışında, yoğun siste inmeye çalışırken düşen Polonya Hava Kuvvetleri'ne Tu-154M uçağındaki 96 kişinin arasındaydı. Seyahat dönemin Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev vardı. Bununla birlikte, cumhurbaşkanının ikiz kardeşi Jaroslaw o zamandan beri kazanın Rusya'nın işi olduğu konusunda ısrar ediyor. Polonya ve uluslararası araştırmalar, iddialarını destekleyen herhangi bir kanıt bulunamadı.

>
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr