24.01.2019-09:21 (Son Güncelleme:24.01.2019-09:17)

Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı börek mi olur demeyin! Taze ve incecik pırasadan yapılan böreğe bayılacaksınız. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak pırasalı börek tarifimizi veriyoruz.

Pırasalı börek mi olur demeyin! Taze ve incecik pırasadan yapılan böreğe bayılacaksınız. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak pırasalı börek tarifimizi veriyoruz.

Gerekli malzemeler:

- 1 kg. pırasa

- 1 adet soğan

- 3 adet yufka

- 4 yumurta

- 1 yumurta sarısı (üzeri için)

- 1 çay bardağı sıvı yağ (börek harcı için)

- 2 kaşık sıvı yağ (soğanı kavurmak için)

- 2 su bardağı süt

- Kırmızı biber

- Karabiber

- Tuz

Yapılışı:

-İlk önce pırasalar yıkanır ve ufak ufak kesilir, süzgeçte bekletilir.

- Bir tencerede soğan yemeklik doğranıp, 2 kaşık sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından doğradığımız pırasalar eklenir ve devamlı tahta kaşık ile karıştırılarak sotelenir. Pırasalar iyice yumuşayınca tuzu ve biberleri eklenir.

- Ayrı bir kapta 4 yumurta, 2 subardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır.

- Yağlanmış ya da fırın kağıdı serili tepsiye yufka konur, sütlü harç sürülür. Tekrar yufka konur, yine harç sürülür.

- 1.5 yufka arasına geldiğimizde tenceredeki pırasa her tarafına gelecek şekilde yayılır.

Diğer 1.5 yufkayla sütlü harç sürerek aynı işlem devam eder.

- Üzerine 1 yumurtanın sarısı şayet sos artarsa birlikte sürülür.

- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr