04.02.2021-17:34 (Son Güncelleme:04.02.2021-17:34)

Peynirli Tart Nasıl Yapılır?

Porsiyonluk olarak sunabilecek peynirli tart, kullanıcıların merak ettiği ve araştırdığı tariflerden bir. Peki peynirli tart nasıl yapılır?

Çayın yanına yada kahvaltıda ikramlık olarak hazırlanabilecek en güzel tariflerden biri de peynir tart. Hafif ve lezzetli olan tarif, herkesin damak zevkine uymasının yanı sıra yiyenlerin tekrar yemek isteyeceği bir tart. Peki peynirli tart nasıl yapılır? Peynirli tartın malzemeleri neler? İşte detaylar...

Peynirli Tart Tarifinin Malzemeleri

6 adet milföy hamuru

İç harcı için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy kuru soğan

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı balsamik sirke

300 gram keçi peyniri

1 adet büyük boy domates

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

6 adet taze fesleğen yaprağı

PEYNİRLİ TART NASIL YAPILIR?

Oda sıcaklığında çözülmesi için milföy hamurları bir kenara alınır. Daha sonra tavaya zeytin yağı konulur. Biraz kızdıktan sonra yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar tavaya eklenir ve kısık ateşte sotelenir. >Toz şeker ve balsamik sirke eklenilen karışım yüksek ateşte sotelenmeye devam edilir.

Soğanlar karamelize olduktan sonra ocaktan alınır. Keçi peynirleri küçük küpler halinde doğranır. Ortadan ikiye bölünen domatesler de dilimlenir. Yağlanan tart kalıplarına milföy hamurları yerleştirildikten sonra ortası çukurlaştırılır.

Çatal yardımıyla tabanında delikler açılır. İçlerine karamelize soğan, keçi peyniri ve domates yerleştirilerek baharatları eklenir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Piştikten sonra 5 dakika oda sıcaklığında bekletildikten sonra servis edilir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr