04.11.2021-16:08 (Son Güncelleme:04.11.2021-16:45)

Perinçek Üniversite Kuruyor!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek üniversite kuruyor. Yeni nesiller yetiştirmek istediğini söyleyen Perinçek'in yeni üniversitesinin logosu hazır.

Görev Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ulusal Strateji Merkezi Başkanı Şule Perinçek önderliğinde yeni bir üniversite kuruluyor. Vatan Partisi’nin genel başkanı Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek, yaptığı açıklamalarda üniversitenin Türkiye’de öncü ve yenilikçi bir yaklaşıma sahip olacağını vurguladı.

PERİNÇEK ÜNİVERSİTEYE START VERDİ

Bilim ve Ütopya Dergisi, Aydınlık Gazetesi, Teori Dergisi ve Kaynak Yayınları’nı bünyesinde barındıran Görev Vakfı, üniversite kurmaya hazırlanıyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi olan Görev Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şule Perinçek, kuracakları Asya Çağı Üniversitesi hakkında açıklamalarda bulundu. Perinçek yaptığı açıklamalarda “Türkçe, Farsça, Çince ve Rusça eğitimi yapılacak. Kültür edebiyat, tarih felsefe gibi sosyal bilimler alanında bölümler açacağız. Bu sadece 4 kadim uygarlığın birbirini tanıması olarak değil, bunları paylaşmak açısından da çok önemli. Üretimin merkezi artık Asya'ya kaydı. Batı medeniyetinin temelleri çürüdü, su aldı. Biz yepyeni bir bina inşa ediyoruz. Üniversite bu binayı inşa edecek, onun temelini atacak. Bu kültürün bu ekonominin temellerini atacak, birbirinin dilinden kültüründen anlayan kadroları yetiştireceğiz. Sadece dilin kültürünü bilmek değil ekonomik açıdan bazı sorunları çözebileceğiniz uzman kişiler yetiştirmek üzere sertifika programlarımız olacak. Dünya çapında bilim insanlarının yetişeceği, onun temeline harç koyacağımız bir Türkiye'yi yaratacağız, üniversiteyi yaratacağız.” sözlerini sarf etti.


ASYA ÇAĞI ÜNİVERSİTESİ EĞİTİME BAŞLIYOR

Görev Vakfı başkanı Erkan Önsel, “Asya Çağı Üniversitesi, yeni uygarlığın kadrolarını yetiştireceğini, amaçlarının vatansever ve hümanist insanlar yaratmak olduğundan bahsetti. Asya Çağı Üniversitesi, Şule Perinçek, Dünyanın geleceğini kuracak genç insanlarımızı, kadrolarımızı yöneticilerimizi, bilim insanlarımızı yetiştirecek, yeni bir nesil yetiştirecek bir üniversite. YÖK'ün bazı kuralları var, onları yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim kampanyamızın bu bakımdan da önemi büyük. Bunları hızlandırmak üzere de taşınır ve taşınmaz bağışlara ihtiyaçlarımız var. Türkiye'nin görevi bizi bekliyor.” İfadelerini kullandı.


ASYA ÇAĞI ÜNİVERSİTESİ YATIRIM BEKLİYOR

Doğu Perinçek’in de arkasında olduğu üniversite, yeni eğitim öğretim döneminde eğitim vereceği kesin değil. Perinçek’e göre maddi ihtiyaç söz konusu. Perinçek bu konuda hakkında “Üniversitenin açılabilmesi için birkaç yıl akademisyenlere vereceğiniz maaşın bankada yatması lazım. Belli bir miktarda gayrimenkul varlığınızın olması lazım. Kapatıyorum dediğiniz zaman da en azından aldığınız öğrencileri sonuna kadar götürebilmeniz açısından, konulmuş kurallar bunlar. Bizim de o kuralları yerine getirmemiz gerekiyor. Menkul bağışları vakfın hesaplarına gönderiyorsunuz. Gayrimenkul bağışlarında eviniz, tarlanız, oturduğunuz daireniz vardır. Bunları siz hayatınız boyunca kullanabiliyorsunuz. İntifa hakkı sizde kalmak üzere oturduğunuz daireyi de verebilirsiniz. Bu sayede üniversiteyi daha hızlı kurabiliriz.” sözlerini kullandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr