29.06.2021-10:37 (Son Güncelleme:29.06.2021-13:21)

Pakistan'da Mahkeme TikTok'u Askıya Aldı

Pakistan'da mahkeme, Çinli sosyal medya uygulaması TikTok'un 8 Temmuz'a kadar askıya alınmasına hükmetti.

Yerel basındaki haberlere göre, Sindh Yüksek Mahkemesi'nde, TikTok'un yaymış olduğu 'ahlaksız ve müstehcen' içerikler nedeniyle mağdur bir Pakistanlının söz konusu sosyal medya uygulamasına karşı açmış olduğu davanın duruşması görüşüldü.

Mahkeme kararında, TikTok'un daha önce mahkeme ve Pakistan Telekomünikasyon Ajansı (PTA) nezdinde müstehcenlik yayan hesapların kapatılacağına yönelik vermiş olduğu sabit taahhüt ve güvencelere uymadığına dikkat çekildi.

TikTok'un hukuka, İslam'ın temel emirlerine ve Pakistan kültürüne saygı göstermediğine işaret edilen kararda, kısa bir süre önce sosyal medya içerisinde 'LGBT onur ayı' kutlamaları için kampanya başlatıldığına dikkatler çekildi.

Mahkemenin kararında, PTA'ya 8 Temmuz tarihindeki bir sonraki duruşmaya kadar TikTok'u askıya alması ifade edildi.

HİNDİSTAN'IN ARDINDAN TİKTOK'U YASAKLAYAN 2'NCİ ASYA ÜLKESİ

Pakistan Telekomünikasyon Ajansı, 9 Ekim 2020 tarihinde TikTok'u 'ahlaksız' içeriklerin kontrol edilemediği karar ile yasaklamıştı.

Ajans, 19 Ekim 2020 tarihinde TikTok'un müstehcen ve uygunsuz içeriklerin yayılması ile ilgisi olan hesapları engelleyeceğine dair vermiş olduğu teminatın sonrasında TikTok'a getirilen yasaklamanın kaldırıldığını ifade etmişti.

Pakistan, Hindistan'ın ardından TikTok'u yasaklayan 2'nci Asya ülkesi olmuştu.

11 MART TARİHİNDE YASAK GETİRİLMİŞTİ

Peşaver Yüksek Mahkemesi ise 11 Mart tarihinde 'toplumda müstehcenliği yaydığı' gerekçesi ile birlikte TikTok'un yasaklanmasına karar vermişti.

Mahkeme 1 Nisan tarihinde ise TikTok üzerindeki yasağın kaldırılmasına hükmetmişti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr