09.02.2021-08:51 (Son Güncelleme:09.02.2021-08:51)

Pakistan'da 'Atatürk Tatbikatı' Başladı

Türkiye-Pakistan Ortak Komando ile Özel Kuvvetler Tatbikatı, Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Tarbela'da gerçekleştirilen merasimle başladı.

Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) tarafından yapılan açıklamada, eğitimin üç hafta süreceği belirtildi.

Açıklamada, eğitimin 2 kardeş ülke arasındaki ilişkileri daha da kuvvetlendireceğinin altı çizildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB), 4 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada, Türkiye-Pakistan Ortak Komando ile Özel Kuvvetler Tatbikatı'nın 4-20 Şubat tarihinde Pakistan'da gerçekleştireceğini ifade etmişti.

Tatbikat, Türkiye'de Cinnah, Pakistan'da Atatürk ismi ile gerçekleştiriliyor.

Türkiye-Pakistan Ortak Komando ve Özel Kuvvet Tatbikatı, 1998 yılından itibaren 2 ülkede dönüşümlü bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Bu tatbikat, Türkiye'de yapıldığında "Cinnah Tatbikatı", Pakistan'da yapıldığında "Atatürk Tatbikatı" olarak isimlendiriliyor.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr