15.04.2021-13:37 (Son Güncelleme:01.04.2024-17:35)

Osmanlı mutfağının lezzetleri birçoğumuz tarafından sıkça tercih edilir. Osmanlı Döneminde iftar sofralarının vaz geçilmez yemeklerini sizler için hazırladık. İşte tadı damağınızda kalacak tarifler.

1

İşte Osmanlı Döneminde iftar sofralarının vazgeçilmez yemekleri


Osmanlı mutfağı iftar menüsü; Anadolu'nun bereketli toprakları, tarihi zenginlikleri ve yaşayan birçok halk kültürünün etkileri sayesinde dünyanın en büyük füzyon mutfağı arasında yer alıyor. İstanbul'u ya da Osmanlı'nın hüküm sürdüğü coğrafyayı ziyaret eden insanlar tanıştıkları mutfak ve onun derinliğine hayran kalıyor.

2

Maramarina


Kırım Savaşı sonrası İstanbul'a gelen Fransız bir şef olan Alexis Benoist Soyer , mutfağımızı çok beğenerek pilav, bamya, lokum, muhallebi, dolma, köfte, şiş kebap, baklava, kadayıf, şerbet, kahve ve daha birçok yiyecek ve içeceğin Avrupa mutfaklarına alınması gerektiğini belirtir.

3

Taze Fasulye Mücveri


Bugün de Amerika'dan Çin'e, Rusya'dan Afrika'ya dünyanın birçok bölgesinde Osmanlı mutfağının izlerini rastlamak mümkün. Osmanlı İmparatorluğu günümüzde fiilen var olmasa da Osmanlı mutfak imparatorluğu dünyanın birçok mutfağında gerek teknikleri, gerek yemekleri, gerekse kültürü ile yaşamaya devam ediyor.

4

Osmanlı mutfağı yemekleri


Kirde Kebabı Maramarina Taze Fasulye Mücveri

5

Nohut Çorbası


Defneli Şişe Kebabı Nohut Çorbası Kadınbudu

6

Kadınbudu


Yalancı Pilaki Paça Yahni

7

Yalancı Pilaki

8

Paça Yahnisi

Osmanlı Döneminde iftar menüsü
mihrabkurt@haber365.com.tr
mihrabkurt@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR